'Kur'an Mucizeleri Müzesi' İçin Uygulama Çalışmaları Başlıyor

Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karara göre, ön projesi onaylanan 'Kur'an Mucizeleri Müzesi'nin uygulamaları Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığınca yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda alınan karara göre, ön projesi onaylanan 'Kur'an Mucizeleri Müzesi'nin uygulamaları, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığınca yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclisin olağan toplantısında sunulan başkanlık yazısında, Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun, 'Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı' içinde yer alan Hacı Bayram Mahallesi’nde yapımı planlanan 'Kur’an Mucizeleri Müzesi'nin ön projesinin uygun olduğuna karar verdiği hatırlatıldı.

Yazıda yer alan, 5366 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda, 'İlgili kurul kararı doğrultusunda onaylanan ön proje ile uygulamalarının, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığınca yapılması' talebi, oy birliğiyle kabul edildi.

- 'Ankara Sokak Hayvanları Komisyonu' kuruldu

Meclis'e sunulan diğer başkanlık yazısında, sokak hayvanları probleminin, hayvanların sağlık ve refahı da göz önünde bulundurularak çözüme kavuşturulması amacıyla Sağlık İşleri Daire Başkanlığı önderliğinde 'Ankara Sokak Hayvanları Komisyonu' kurulduğu belirtildi.

Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için toplanması, kısırlaştırılması, aşılanması, kayıt altına alınması ve mikroçip takılması gibi veterinerlik hizmetlerinde Büyükşehir Belediyesi ile kamu kurum ve kuruluşları, özel, özerk ve tüzel kişilerle sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda işbirliği protokolü düzenlenmesine ilişkin başkanlık yazısı, oybirliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA