Kaymakam Özkan, Bankaların Şube Müdürleriyle Toplantı Yapıldı

Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, ilçesinde faaliyet gösteren bankaların şube müdürleriyle toplantı düzenledi.

Kaymakam Özkan, Bankaların Şube Müdürleriyle Toplantı Yapıldı
Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ilçedeki özel bir restoranda düzenlenen toplantıda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından esnaflara verilen kredi desteğinin banka ödemelerindeki sorun ve sıkıntılar masaya yatırıldı. İlçede faaliyet gösteren tacir ve esnafların durumlarının değerlendirildiği toplantıda sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Düzenlenen toplantıda konuşan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, esnafların yaşadığı sıkıntılara değinerek, banka müdürlerinin bu konuda esnaflara ve ticaret ile uğraşanlara yardımcı olmalarını istedi. Sık sık bu tür toplantılar düzenleyerek yaşan sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Kaymakam Özkan, katılımlarından ötürü banka müdürlerine teşekkürlerini iletti.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan ise; “Malum tacirlerimiz ve esnaflarımız mağdur durumda. Devletimiz KOSGEB üzerinden bu mağduriyeti az da olsa ortadan kaldırmak için sıfır faizli bir kredi çalışması yaptı. Türkiye genelinde yaklaşık 460 bin kişi bu krediden faydalandı. Fakat bankalar aşamasında maalesef tacir ve esnaflarımız sorunlarla karşılaştı. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız araştırmada bazı bankalar masraf adı altında kesintiler, zorunlu hayat sigortası yapma ve kefil ya da ipotek istediklerini gördük. Krediyi veren KOSGEB’in bu gibi hiçbir talebi bulunmamakta. Sadece 105 TL KOSGEB’in bir kesintisi var. İlk önce bankaların bu taleplerinden vazgeçmesi lazım. Diğer bir husus çıkması için büyük uğraşlar verdiğimiz sicil affı yasası. Her sicil affı yasası çıktığında olduğu gibi son çıkan sicil affını maalesef bankalar yine uygulamamakta ısrarcı. Bunun suç olduğunu bizim gibi bankalar da biliyor. Bankalarımızdan istediğimiz KOSGEB’in verdiği bu kredi için esneklik gösterip, sicile bakmadan, 105 TL KOSGEB kesintisi dışında herhangi bir kesinti uygulamaması ve kefil ya da ipotek istememesidir. Banka müdürlerimiz burada hepsine geldikleri için teşekkür ediyorum. Ve burada şunu söylemek istiyorum. Bilinmelidir ki tacir ve esnaf varsa bankalar da vardır. Bankaların artık kötü gün dostu olma vakti gelmiştir” diye konuştu.

Düzenlenen toplantıya Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Dağdağan, KOSGEB Bitlis İl Müdürü Cevat Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, BİPEM Merkez Koordinatörü ve SODES Sorumlusu Necati Kaya, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Şefik Kızılca, TATSO yönetim kurulu üyeleri ve bankaların şube müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA