İstanbul'da Fuhuş Operasyonu

Yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Türkiye'ye daha iyi bir yaşam vaadiyle getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi adliyeye getirildi.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından iş vaadiyle getirilen kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu kapsamda, yurt dışından kadınları iş vaadiyle getiren Özbekistan uyruklu Madina S. adlı kadının havayolu ile ülkesine döneceğinin öğrenilmesi üzerine operasyon düzenlendi. Polis, şüpheli Madina S'yi, Atatürk Havalimanı'nda pasaport kontrollerinin ardından uçağa binerken gözaltına aldı. Madina S'nin ifadeleri doğrultusunda İstanbul ve Kocaeli'de adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda fuhşa zorlanan 21 kadın kurtarılırken, şüpheli 14 kişi gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda tabanca ve buna ait 2 şarjör, 2 kurusıkı tabanca, 5 pasaport, 2 dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, 5 harddisk, 41 cep telefonu, 40 sim kart, fuhuştan elde edildiği değerlendirilen 13 bin 865 dolar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA