Hisarcık Ahilik Tanıtım Günleri

Hisarcık ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde ahilik tanıtım günleri kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun tarafından öğrencilere esnaf ve sanatkarlık ile ilgili bilgiler verildi.

Hisarcık Ahilik Tanıtım Günleri
Hisarcık ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde ahilik tanıtım günleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun, öğrencilere esnaf ve sanatkarlık ile ilgili bilgiler verdi. Ayrıca öğrenciler tarafından hazırlanan ahilik köşesinin de açılışı yapıldı.

Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun, okul idaresi tarafından kendilerine gelen talep doğrultusunda, öğrencilere meslek tanıtımı ve mesleklerde başarılı olmanın yolları ile ilgili verimli bir toplandı gerçekleştirdiklerini söyledi.



Tosun, “Toplantıda öğrencilerimizin esnaf ve sanatkarlık ile ilgili merak ettikleri sorularına cevap vermeye çalıştık. Öğrencilerimize eğitimleri sonrası muhtemelen atılabilecekleri esnaf ve sanatkarlık ile ilgili yapmaları gerekenleri ve izlemeleri gereken yolları gösterdik. Ayrıca öğrencilerimize esnaf ve sanatkarlığa sahip çıkmaları konusunda tavsiyelerde bulunduk. Özellikle esnaf ve sanatkarlarımıza hak ettikleri değerin verilmediği günümüzde, bu güzel çalışmayı yaparak ahilik köşesi hazırlayan ve bizleri okullarına davet ederek konuşma fırsatı veren, başta okul idaresine, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA