Hastaların 'Ayağına' Kadar Gidiyorlar

Adana'da görevli 56 sağlık personeli, evde sağlık hizmetleri kapsamında 7 yılda 16 bin 132 hastaya evinde hizmet verdi.

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı evde sağlık hizmetleri birimi, önceden tanı konulmuş, tedavisi devam eden, yatağa bağımlı, ameliyat sonrası takibi gerektiren ve yatak yarası olan hastaları evlerinde ziyaret ederek tedavi imkanı sunuyor.

2010 yılında hizmete giren birim, 7 yılda uzman ve pratisyen hekimler ile hemşirelerden oluşan 56 görevliyle, 16 bin 132 hastaya ulaşarak yerinde sağlık hizmeti verdi.

Birimde görevli sağlık personelleri, beyin kanaması nedeniyle son 1,5 yıldan bu yana yatağa bağımlı olan İbrahim Olgun'u (84) belirli günlerde evinde ziyaret ederek kontrollerini yapıyor.

Doktor Ahmet Tuna, hastaneye gitmesi tıbben uygun olmayan hastalara evlerinde sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, bu sayede hastanın iyileşme sürecinin de kısaldığını ifade etti.

Hastanın tıbbi malzeme ve ilaç raporlarının çıkartılması ve yenilenmesinde hastaneye gitmeye gerek kalmadan kendilerine sunduklarını kaydeden Tuna, 'Hastalarımız, bu hizmetten dolayı devlet büyüklerine ve bizlere dua ediyorlar. Bizler de böyle bir hizmete aracı olduğumuz için son derece mutluyuz.' şeklinde konuştu.

Remziye Olgun (77) ise sağlık ekiplerinin evlerine kadar gelerek hasta eşinin kontrollerini yaptığını, gerek duyulması halinde hastaneye götürüp tedavisini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Olgun, verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti, 'Doktor ve hemşirelerimiz ayaklarımıza kadar geliyor, her türlü sağlık hizmetimizi görüyorlar. Çok güzel ilgileniyorlar, onlardan çok memnunuz. Evde bakım hizmetinin çok faydasını gördük. Bu hizmeti verdiği için Allah devletimizden razı olsun.' sözleriyle aktardı.

Bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin, kentteki 10 kamu hastanesinde bulunan evde sağlık hizmetleri birimine başvuruda bulunabileceği belirtildi.

Kaynak: AA