Halk Oyunları Ekipleri Bodrum'da Yarıştı

Bodrum'da, 4 grupta 120 ekibin katıldığı etkinlikte, halk oyunları ekipleri dereceye girmek için yarıştı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca (THOF) Bodrum ilçesinde, 'Kulüplerarası Halk Oyunları Muğla İl Birinciliği' yarışması yapıldı.

Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, 4 kulüpten 120 folklorcu katıldı. Aydın, Denizli ve Muğla'dan bölgesinden katılan hakemlerin önünde sahneye çıkan sporcular, renkli görüntüler oluşturdu.

Bine yakın kişinin izlediği etkinlikte, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Cem Kaytan, AA muhabirine, 'Burada dereceye giren ve il birincisi olan kulüpler, 6-7 Mayıs'ta Bodrum'da yapılacak Türkiye Halk Oyunları Federasyonun grup yarışmasına katılacak. Bugün sporcularımız burada ter döküyor.' dedi.

Halk oyunlarına olan ilginin artırılması için çalışma yapılması gerektiğine değinen Kaytan, şöyle devam etti:

'Halk oyunlarımızı sevdirmemiz için, özellikle okullarda bu etkinliklerin ders olarak işlenmesi gerekir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu kültürün kaybolmaması için halk oyunlarına adım atmasını sağlamak lazım. Bu konuda yerel yöneticilerin destek olması gerektiğini düşünüyorum.'

Büyükler, yıldızlar, minikler ve gençler kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmada, jüriden 85'in üzerinde puan alan kulüplere ödülleri verildi.

Kaynak: AA