Ekinci Mevsimlik Tarım İşçileriyle Bir Araya Geldi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 16 Nisanda yapılacak seçim öncesi çalışmaları kapsamında son olarak mevsimlik tarım işçileri ile bir araya gelip referandum sürecini anlattı.

Ekinci Mevsimlik Tarım İşçileriyle Bir Araya Geldi


16 Nisanda yapılacak olan halk oylaması öncesi il ve ilçe genelinde mahalle mahalle dolaşıp süreci anlatan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yapılacak olan seçimlerin önemine vurgu yapıyor. Osmanlı mahallesinde mevsimlik tarım işçileri çavuşlarıyla bir araya gelip, tarım işçilerinin problemleri ve referandum sürecini konuşan Başkan Ekinci, "İş için, aş için, istikrar için ’evet’ dememiz gerekiyor" dedi.

Osmanlı Mahallesinde düzenlenen ve mevsimlik tarım işçilerinin yoğun katılım gösterdiği istişare toplantısına Ak Parti Eyyübiye Seçim koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ağar ile parti yöneticileri de eşlik etti. Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ağar’ın telekonferans sistemiyle Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan’ı da bağladığı istişare toplantısında Milletvekili Özcan, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sisteminin önemini anlattı.

Mevsimlik tarım işçilerine seslenen ve yeni sistem ile ilgili bilgi veren Ekinci, “16 Nisanda halk oylaması olacak. Evet ve hayır şeklinde ve 16 Nisanda yeni bir sisteme geçiyoruz. Biliyorsunuz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diyorlar. Neden buna ihtiyaç duyuldu sizlerde biliyorsunuz ki bu millet hizmet bekliyor, bu millet hizmetlerin hızlı bir şekilde gelmesini istiyor, bu millet teröre giden paranın hizmet olarak gelmesini istiyor. Bu millet istikrar istiyor bu millet iş istiyor aş istiyor bu iş konusunu istikrar konusunu sekteye uğratan durumların da ortadan kalkmasını istiyor. Şimdi hükumet her hangi hizmet getirmek için birçok aşamadan geçiyor bazen kanun değişmesi gerekiyor, bazen yönetmenlik diye diye adlandırdıkları bazı şeylerin değişmesi gerekiyor ve bunlar zaman alıyor. Bunlarda bazen bizim başımıza geliyor masala tapu konusu bunlardan biri bu yeni sistemde çok hızlı bir karar alınabiliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA