Darende'den Kısa Kısa

İŞKUR aracılığıyla Darende Belediyesi'ne alınacak 85 kişi için kura çekimi yapıldı.

İŞKUR aracılığıyla Darende Belediyesi’ne alınacak 85 kişi için kura çekimi yapıldı.

Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinden Darende Belediyesinde çalışmak için başvuru yapanlar arasından noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

Darende Öğretmenevi salonunda İŞKUR Malatya Şubesinde görevli Cihangir Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, Darende Noteri Derviş Kalaycı'da hazır bulunduğu kura çekiminde başvuruda bulunan 180 kişinin isimleri belirlendi.

Daha sonra yapılan kura çekimi sonucu belirlenen 85 kişi Belediye hizmetlerinde çalışacağı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Kazancıoğlu, TYP çerçevesinde çalışacak personel için noter huzurunda kura çekilişi yaptıklarını ifade ederek, 'Kısmeti, nasibi olanlar seçilmiş oldu. Bu kişiler 6 ay süreyle memleketine hizmet edecektir.' dedi.

- Darende’de arıcılık kurslarına ilgi arttı

Darende ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ile ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan arıcılık kurslarına ilgi her geçen gün artıyor.

Darende Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Ölçer, kursiyerleri uygulama sınıfında ziyaret ederek sohbet etti.

Arıcılık kursuna ilçede önemli bir talep olduğunu söyleyen Ölçer, mevcut imkanlarla talebi karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Darende’de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel bulunduğunu vurgulayan Ölçer, 'Biz bu potansiyeli bildiğimiz için arıcılık kurslarına çok daha fazla önem veriyoruz. İlçemizdeki bu potansiyelden daha fazla vatandaşımızın yararlanmasını istiyoruz. Tüm işlerde olduğu gibi arıcılık da yeteri kadar bilgi ve eğitim olmadan yapılamaz. Bu nedenle arıcılık konusunda daha çok uygulamalı, yerinde eğitim veriyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kursa devlet memuru ve çok sayıda vatandaşın katıldığını aktaran Ölçer, 'İlçemizin yüzde 45’ine şimdiye kadar sertifika verdik. İlgi oldukça güzel, her dönem yaklaşık 90 kişiye yakın sertifika veriyoruz. çok sayıda vatandaşın sıra bekliyor. İnşallah bal üretiminde Malatya'nın önemli bir merkezi olan ilçemiz, yeni yetişen arıcılarla Türkiye'nin hem kalite hem de üretim bakımından önemli bal üreticileri olmaya talip.' diye konuştu.

- Darende Belediyesine kamyon hibe edildi

Türkiye Belediyeler Birliğinden, Darende Belediyesine kamyon hibe edildi.

Belediye Başkanı Süleyman Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Belediyeler Birliğinden bir damperli kamyonun hibe devir işlemlerinin tamamlandığını, kurban keserek hizmete aldıklarını söyledi.

Belediyenin araç filosunun her geçen gün güçlendiğini belirten Eser, 'Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyemize kapalı kasa kamyon hibe edildi. Bu süreçte emeği geçen başkan, genel sekretere ve herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah kazasız kullanmayı nasip etsin. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Hizmet kalitesini artış sağladığımızı inanıyorum. Belediye olarak halkımız için çalışmaya ve iş üretmeye devam edeceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA