Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart'ta 16 Nisan mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 18 Mart Stadyumu ile Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart'ta 16 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart'ta 16 Nisan mesajı
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü, kentte coşku ve heyecanla kutlanmaya başladı. Törenlerde ilk olarak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada 16 Nisan'da oylanacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin 'Tarihi bir yönetim değişikliği teklif ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tercüme falan değildir, yerlidir, millidir' mesajı verdi.

Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları şöyle:

15 Temmuz'da darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikilen bu milletin önünde kim durabilir? Şahadeti göze almış insanların elde edemeyeceği hiçbir başarı yoktur. Milletimize şükran borcumuzu ödemek için 14 yıldır çalıştık çalışıyoruz. Şimdi hedefimiz Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmektir. 16 Nisan'daki referandumla tarihi bie yönetim değişikliği teklif ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tercüme falan değildir, yerlidir, millidir.

Bizim gayemiz Çanakkale'de yedi düvele meydan okuyan dönemin en modern ordyuların dize getiren tarihin akışını değiştiren ecdadımıza layık olabilmektir. Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil son devletimizdir.

'TERÖRİSTLER ÇUKURLARA GÖMÜLDÜ'

17-25 Aralık'ta girişilen emniyet ve yargı darbesini milletimizin desteğiyle püskürttük. Güvenlik güçlerimiz çukurlarla ülkeyi bölebileceğini zanneden teröristleri o çukurlara gömdü. Ben güvenlik güçlerimize, polislerimize Çanakkale'den teşekkür ediyorum. Teröristleri kazdıkları çukurlara onlar gömüyorlar. Bu ülkenin ne teröristlere ne de onların arkalarındaki güçlere feda edecek tek bir vatan toprağı, tek bir insanı yoktur. İşte bunun için ne diyoruz, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte bu bizim Rabia'mızdır. Bölünmeyeceğiz. bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız beraber olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. İşte gücümüzü buradan alıyoruz bu şekilde de almaya devam edeceğiz. 15 Temnmuz'da bu defa kanlı bir girişimle hedeflerine ulaşmak istediler. Milletimiz o gece FETO ihanet çetesi mensuplarını derdest etti. Yakalandıklarında itiraf ettikleri ne varsa şimdi inkar ediyorlar. O gece dökülen yüzlerce kanın sorumlusu kim? Meclis'imizi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Özel Hareket Merkezi'ni bombalayan kim?

'İDAM TALEBİNİN GEREĞİ YAPILACAK'

16 Nisan'dan sonra Meclis'te idam talebinizin de gereğini yapacaktır. Bu bana geldiği zaman tereddüttüz onaylarım. George ne diyecek, Hand ne diyecek beni ilgilendirmez.

"BENİM MİLLETİM EN GÜZEL CEVABI VERECEKTİR"

Benim bayan bakanımı Hollanda'ya sokmuyorlar. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üzerine sürüyorlar. Yazıklar olsun sizlere. Bunların birbirlerinden farkı yok. Ne yaparsanız yapınız milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan'da benim milletim en güzel cevabı sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir. Biliniz ki Cumhurbaşkanınız her zaman dik durdu, duracaktır. Bakanlarımız sürekli salonlarının iptalleriyle, sudan bahanelerle dışlandılar. Uluslararası hukukta bunun yeri yok. Eğer böyle giderseniz bunun karşılığını Türkiye'den de bulacaksınız. Bunlar bu değişikliğin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanlı sistemininin her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açağınını çok iyi biliyorlar. Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez.