Çanakkale Zaferi'nin 102'Nci Yılında Ata'ya Ziyaret

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılında Ankara Valisi Topaca ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki heyet 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılında Anırkabir’i ziyaret etti. Heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e geldi. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Topaca ve beraberindekiler tören alanındaki öğrencilerle fotoğraf çektirip sohbet etti.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen heyet adına Vali Topaca, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Topaca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümüne ilişkin Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, dünya tarihinin en muazzam muharebesi olan Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılını kutlamak ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak için huzurunuzdayız. Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu düşmana karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğin eşsiz bir destan yazdığı Çanakkale Savaşlarının yıl dönümünü milletçe büyük bir coşku ile idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Milli iradenin yılmaz bekçisi olan bu milletin mazide olduğu gibi hiçbir düşmana boyun eğmeyeceğini ifade etmek isteriz. Şahsınızda tüm gazilerimizi ve vatan topraklarını kanları ile sulayan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun."
Kaynak: İHA