Çanakkale Türküsü Milyonlarca Kişiye Ulaştı

Yıldırım Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı anısına düzenlenen “Şehitlerimiz İçin Ses Ver” etkinliği rekora koştu. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan yüzlerce kişi tarafından seslendirilen Çanakkale Türküsü, 18 Mart’ta özel kliple dünyaya duyuruldu.

Sosyal medya kullanıcıları için özel bir etkinliğe imza atan Yıldırım Belediyesi, “Şehitlerimiz için ses ver” dedi.

Vatandaşların kendi sesleriyle “Çanakkale Türküsü’nü” seslendirdikleri videolar etkinliğin duyurulduğu ilk dakikalar itibariyle Yıldırım Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında paylaşılmaya başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen videoların paylaşıldığı etkinlik, gurbetçilerimizi de harekete geçirdi.

İngiltere, Almanya, Avustralya, Avusturya, Macaristan, Fransa, Suudi Arabistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Yunananistan gibi dünyanın birçok ülkesinden katılan yüzlerce gurbetçi, Çanakkale Türküsü’nü söyleyerek şehitlerimiz için ses verdi. Yıldırım Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’ni dünyaya bir kez daha duyurmak için başlattığı “Şehitler için ses ver” projesi kısa sürede sosyal medyada fenomen haline geldi. Yıldırım Belediyesi’nin facebook, instagram, twıtter ve youtube sayfasında paylaşılan Çanakkale Türküsü videoları yaklaşık 3 milyon kişiye ulaştı.

Yüzlerce kişinin, 18 mart şehitlerimizi anma ve Çanakkale Zaferleri’nin 102. yılı dolayısıyla ses verdiği etkinlik bu görüntüler ile hedefine ulaştı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Kaynak: İHA