Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısı ile Balıkesir Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Çanakkale Şehitleri Anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü Balıkesir’de kutlandı. Balıkesir Şehitliğindeki gerçekleşen tören, Balıkesir Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Mamulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir şubesinin çelenk sunumu ile başladı.

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende Yarbay Haldun Maden tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yarbay Maden, Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çekerek, "Çanakkale Zaferi; Dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Yüce Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı, Türk Milletinin kaderinin ve zamanın akışını değiştirdiği tarihi bir olaydır. Bağımsız bir devlet olarak Atalarımızın bizlere emaneti olan bu topraklarda, Dünyanın saygın devletlerinden biri olarak yaşamamızı şehitlerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz" dedi.

Konuşma sonrası protokol mensupları, askeri erkan, Şehit aileleri ve vatandaşlar şehit kabirlerini gezerek çiçek bırakıp dua ettiler. Ardından Vali Ersin Yazıcı Şehitlik defterini imzaladı.
Kaynak: İHA