Çaldıran'da Çanakkale Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Van’ın Çaldıran ilçesinde Çanakkale şehitleri anma programı düzenlendi.

Çaldıran'da Çanakkale Şehitleri Anma  Programı Düzenlendi
Çaldıran ilçesinde düzenlenen Çanakkale şehitleri anma programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, Cumhuriyet Savcısı Erkan Sarı, 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Ramazan Cokkıyak, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Koç, İlçe Emniyet Müdürü Savaş Ertürk, Milli Eğitim Müdürü Ömer Aslan, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sabah saat 09.30’da Hükümet Konağı önünde başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla devam etti. Tören daha sonra Çaldıran Anadolu Lise konferans salondan devam etti. İmam Hatip Lisesi tarih öğretmeni Nagihan Gündoğan günün anlam ve önemine yer alan bir konuşma yaptı. Bu zaferin başına kurbanlık koyunlar gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaş olduğunu anımsatan Gündoğan, “Çanakkale’de şehit vermeyen tek bir ilimiz bile yoktur. Çanakkale iste bu yüzden destandır. O topraklar binlerce şehit kanıyla bu gün bin kat daha anlamlı olmuştur ve olmalıda. Bu o topraklar yanlızca gidenleriyle değil, bu gün için var ettikleriyle de bilinmelidir. Bağımsızlık ruhunun ve inancının sembolü olmalıdır” dedi.

Tören, Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, oratoryo, koro ve slayt gösterisinin ardından sona erdi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, daha sonra şehit yakınları ve gazilere yemek verdi.
Kaynak: İHA