BÜ'den Şair Haksal'a 'Fahri Doktora' Unvanı

Bingöl Üniversitesi (BÜ) tarafından şair-yazar Ali Haydar Haksal'a 'Fahri Doktora' unvanı verildi.

BÜ'nün kuruluşunun 10. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Yüzenada Edebiyat Günleri' kapsamında konferans veren Haksal'a, Türk Dili ve Edebiyatı dalında fahri doktora verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Enstitüler Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Haksal'ın Türkiye ve Bingöl için önemli bir değer olduğunu söyledi.

Üniversitenin 10. yılı dolayısıyla yoğun bir etkinlik programı yapıldığını anlatan Çapak, 'Çok değerli bilim adamları, şair ve yazarların katılımlarıyla güzelleştirmekte ve yararlı hale getirmektedirler. İnanıyorum ki bu programlar üniversitemize ve Bingöl halkına faydalı olacaktır.' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Çapak da etkinlikler kapsamında 'Ali Haydar Haksal ve Yedi İklim' oturumu gerçekleştirildiğini anımsatarak, 'Edebiyata dair fikirleriniz, kaleme aldığınız eserleriniz ve Yedi İklim Dergisi'nin yayımı için gösterdiğiniz özverili çabayla edebiyata, şiire ve Bingöl’ün tanıtımına yaptığınız paha biçilmez katkılarınızdan dolayı Bingöl Üniversitesi Senatosu, 2547 sayılı Yükseköğretim mevzuatının ilgili maddeleri uyarınca size Türk Dili ve Edebiyatı alanında fahri doktora diploması tevcih etmekten onur duyarım. Ali Haydar Haksal bu ülkenin uluslararası değeri olduğu gibi Bingöl'ün de değeridir.'

Şair Ali Haydar Haksal da kendisine fahri doktora unvanı verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Çapak, konuşmaların ardından, Haksal'a fahri doktora unvanı belgesini takdim etti.

Kaynak: AA