Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü Tekirdağ'da

Bakan Özlü: 'Türkiye'nin potansiyelinden, yaptıklarından, başarılarından ve başarabileceklerinden korkanlar olacak, işte son zamanlarda Avrupa'nın tutumunu görüyorsunuz. Bu ülkenin bakanlarının, vatandaşları ile buluşmalarına bile tahammül edemeyen ülkeler var. Referandumda 'evet' çıkacak korkusu ile insanlık değerlerini, hukuku, hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan ülkeler var' 'Bu nedenle sizlerden anayasa değişikliğine güçlü destek vermenizi talep ediyoruz. Bu, bir parti meselesi değil, ülkenin geleceğiyle ilgili bir meseledir'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin potansiyelinden, yaptıklarından, başarılarından ve başarabileceklerinden korkanların olacağını belirterek, 'İşte son zamanlarda Avrupa'nın tutumunu görüyorsunuz. Bu ülkenin bakanlarının, vatandaşları ile buluşmalarına bile tahammül edemeyen ülkeler var. Referandumda 'evet' çıkacak korkusu ile insanlık değerlerini, hukuku, hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan ülkeler var.' dedi.

Özlü, esnaf ve ticaret odalarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Özlü, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılının kutlandığını anımsatarak, Çanakkale Zaferi'nin önemine işaret etti.

Şehitleri rahmetle yad ettiğini belirten Özlü, 'Çanakkale'de Atatürk'ün beni çok duygulandıran bir mesajı var. Çanakkale'yi işgal etmeye gelen ve burada ölenler olmuş. Aradan zaman geçiyor ve Mustafa Kemal Atatürk mesaj göndermiş. Mesajında çocuklarını kaybeden annelere, 'Evlatlarını bu topraklarda kaybeden anneler, çocuklarınız bu topraklarda öldükten sonra onlar bizim evlatlarımız olmuştur, onlar artık bize emanettir.' diyor. Bakın bu hem milletimizin karakterini, kültürünü hem de Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğini göstermesi bakımından çok önemlidir.' diye konuştu.

Hollanda'nın skandal tavrını eleştiren Özlü, bir Atatürk'e bir de Hollanda'ya bakılması gerektiğini söyledi.

Bakan Özlü, Türkiye'nin bir bakanının Hollanda'ya girmesinden rahatsızlık duyulduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

'Bir bakanımızın Hollanda'ya girmesinden ve oradaki Türklerle vatandaşlarımızla oturup kalkmasından rahatsız olan bir ülke ve medeniyet düşünün. Aramızda ne kadar büyük fark var. Ülkesini işgal etmeye gelmiş ve işgal etme sırasında ölmüş askerlerin annelerine 'Artık onlar bizim çocuklarımızdır.' diyen kültür, medeniyet, bir devlet adamı düşünün, bir de ülkesine girmiş, konsolosluğa bile girmesine izin vermeyen bir anlayış düşünün. İşte aramızdaki fark bu. Bizim milletimizle Batı'nın ve Avrupa'nın arasındaki fark budur.'

Türkiye'nin dünya çapında başarılı adımlar attığını vurgulayan Özlü, Türkiye'nin büyüme ve gelişmeye tüm hızıyla devam edeceğini aktardı.

- 'Şunu herkes iyi bilmelidir ki; Türkiye yoluna devam edecektir'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Türkiye'nin önüne engeller ve zorluklar çıkarmak isteyenlerin olduğunu ve olmaya devam edeceğini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Türkiye'nin potansiyelinden, yaptıklarından, başarılarından ve başarabileceklerinden korkanlar olacak, işte son zamanlarda Avrupa'nın tutumunu görüyorsunuz. Bu ülkenin bakanlarının, vatandaşlarıyla buluşmalarına bile tahammül edemeyen ülkeler var. Referandumda 'evet' çıkacak korkusu ile insanlık değerlerini, hukuku, hak ve özgürlükleri ayaklar altına alan ülkeler var. Onlara sormak istiyoruz; 'Bu referandumdan niye bu kadar rahatsız oluyor ve korkuyorsunuz, neden bu kadar kabuslar görüyorsunuz?' Şunu herkes iyi bilmelidir ki; Türkiye yoluna devam edecektir. Biz yolumuzda gerekirse ölürüz, ama bir adım bile geri atmayız.'

Bu ülkede karar hakkının millete ait olduğuna dikkati çeken Özlü, başkalarına değil, milletin kararlarına saygı gösterdiklerini anlattı.

Türkiye'nin 1990'lı yıllarını hatırlatan Bakan Özlü, sık sık seçim yapılan ülkede, hükümetlerin kurulamadığına ve kurulanların da çalışamadığına vurgu yaptı.

Bakan Özlü, bu dönemlerin büyük kayıplara neden olduğunu aktararak, o yıllardaki zorlukları en fazla esnaf ve sanatkarın hissettiğini söyledi.

Türkiye'nin tüm zorlukları aşarak bugünlere geldiğini anlatan Özlü, şunları kaydetti:

'2002 yılından bu yana ekonomimiz büyüdü, ihracat arttı, milletin alım gücü yükseldi, faiz ve enflasyon düştü. Kamu kaynaklarını fai̇z ödemeleri̇ yeri̇ne millete hizmet üretmek için kullandık. Bu nedenle de si̇yasi̇ i̇sti̇krarı gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Referandum da inşallah bunu sağlayacak. Yeni sistemle birlikte kim ne zaman, nasıl seçilecek, ne kadar iktidarda kalacak, ülkeyi nasıl ve ne şekilde yönetecek gibi soruların hepsi açık ve net cevaplara kavuşacak. Yeni anayasa değişikliği ile sisler dağılacak, belirsizlikler sona erecek. Mevcut sistemin ilerleyen süreçlerde kriz üretme ihtimali de tamamen ortadan kalkacak. Yeni sistemle devlet daha hızlı çalışmaya başlayacak. İş dünyamız, sanayicimiz, tüccarımız ve esnafımız da kendi işine gücüne odaklanacak. İnşallah herkesin kazancı artarak bereketlenecek. Bu nedenle sizlerden bu anayasa değişikliğine güçlü bir destek vermenizi talep ediyoruz. Bu bir parti meselesi değil, ülkenin geleceğiyle ilgili bir meseledir. Bu teklifi AK Parti ve MHP birlikte hazırladı. Ancak tüm siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımızın bu değişikliğe 'evet' demelerini talep ediyoruz. Herkesin makul, mantıklı, akli ve faydalı olanı tercih edeceğini düşünüyorum.''

Özlü, bakanlık çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, KOBİ'lere yönelik desteklemelerinin süreceğini, ekonomiye can katacak ciddi tedbirler aldıklarını sözlerine ekledi.

Bakan Özlü, konuşmalarının ardından soruları cevapladı.

Programda, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Kayın da birer konuşma yaptı.
Kaynak: AA