Batman'da Şehitler İçin 'Huzurda Buluşalım' Programı

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü münasebetiyle Çanakkale’de ve 15 Temmuz işgal kalkışmasında şehit olan vatandaşların ruhlarını şad etmek için Batman Müftülüğü tarafından ’Şehitlerimize vefa için Huzur’da buluşalım’ programı gerçekleştirildi.

Batman'da Şehitler İçin 'Huzurda Buluşalım' Programı
Merkez Çamlıtepe Selahaddini Eyyübi Camii’nde sabah namazını müteakip gerçekleştirilen program İl Müftüsü Turgut Erhan, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Davut Okçu ile Fakülte öğrencileri, KYK Erkek Yurdu Müdürü Alaattin Onur ve yurt öğrencileri, İl Müftü Yardımcıları, Yatılı Kuran Kursu öğrencileri ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran’ın kıldırdığı sabah namazını müteakip Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Turgut Erhan’ın günün anlam ve önemine vurgu yaptığı konuşması ile devam etti. İl Müftüsü Erhan, “Dün Çanakkale’de, bugünde 15 Temmuz’da olduğu gibi, sahip oldukları en değerli varlıkları olan canlarını bir milleti millet yapan değerler uğruna feda eden, milletimizin birliği, dirliği ve mukaddesatı için hayatlarını ortaya koyan şehitlerimizin ruhlarını şad etmek, hatıralarını yad etmek, şühedaya ve geride kalan yakınlarına karşı gösterilecek en büyük vefa borcudur. Ecdadımız ülkeyi, İslam’ın son kalesini savunabilmek için bir arada bulunmuşlar ise bugün 102’nci yılını anmış olduğumuz o Çanakkale destanının bizlerde onların torunları olarak bir araya geldik. Bugün bizlere düşen asıl görev, diz dize omuz omuza birlik ve bütünlük içerisinde beraberce aynı duyguları paylaştığımızı aynı hedefe doğru ilerlediğimizi göstermektir. Çanakkale’nin o muazzam ruhunu iyice idrak etmektir. Geçmişten günümüze nice hain teşebbüse rağmen yok olmayan bu ruhu nesilden nesile aktarmaktır. Onların uğruna canlarını feda ettikleri yüce değerlere sımsıkı sarılmaktır” dedi.

Program Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere tekbirler, tehliller, salat-ü selamlar getirildi, kaside ve ilahiler söylenerek devam etti.
Kaynak: İHA