Bakan Zeybekci, 18 Mart'ta Şehit Ve Gazi Çocuklarını Sevindirdi

Aydın’da şehit ve gazi çocuklarına bisiklet hediye eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bu ülke üzerinde hesabı olanlar milyonlarca şehidimizi unutmasın” dedi.

Bakan Zeybekci, 18 Mart'ta Şehit Ve Gazi Çocuklarını Sevindirdi
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlediği şehit ve gazi çocuklarına bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Törene Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün düzenlediği bisiklet teslim töreninde 74 adet bisiklet Bakan Zeybekci tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Obezitenin günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunların başında yer aldığını kaydeden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fevzi Yavuz Yılmaz, “Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Obezite yalnızca yetişkinler için değil çocuklar için de ciddi bir sağlık riski taşımaktadır. Bu nedenle çocuklarımıza düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak ve onların sağlıklı bir şekilde büyümelerini desteklemek için son derece önem arz etmektedir. Bu anlamda Bakanlığımızın gerçekleştirdiği proje kapsamında Aydın’daki okullarımızda ve üniversitemiz olmak üzere 3 bin 111 bisikleti çocuklarımız ve gençlerimizle buluşturduk” dedi.



“Hesabı olanlar milyonlarca şehidimizi unutmasın"

Hemen hemen her coğrafyada Türk milletinin şehidinin bulunduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Nihat Zeybekci ise, “Bir bayrak düşünün ki renginin şehidinden alan o bayrak daha yükseklerde solmadan ve dünya döndükçe dalgalansın diye şehadetlendiğinde de bunun hakkını veren yeryüzünde tek bir millet vardır o da yüce Türk milletidir. Biz bu coğrafyayı da milyonlarca şehidimizin şehadetleriyle vatan haline getirdik. Şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerinde hiçbir gölge olamaz. Onlar bizim bayrağımızın rengi, hilali ve yıldızıdır. Biz bu vatanı milyonlarca şehidimizin kanıyla suladık. Her kim ki bu ülke ve vatanla ilgili bir hesabı varsa milyonlarca şehidimizi unutmasın. Bu kanın bedelini ödeyebileceğine inanıyorsa ve bunu göze alabiliyorsa buyursun gelsin hodri meydan. Allah’ın izni ile buna asla ve asla meydan vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Türk milletinin destanların milleti olduğunu vurgulayarak 15 Temmuz gecesi de bir destan yazıldığını vurgulayan Zeybekci, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu millet 15 Temmuz’da bir destan daha yazdı. Bu aziz millet 15 Temmuz’da ülkesine, vatanına, bayrağına, devletine, demokrasisine, insan haklarına ve demokrasisine her şeyiyle el koydu. Bu aziz millet dünya demokrasi tarihine geçecek bir demokrasi devrimini yazdı. Yüzlerce, binlerce yıl boyunca 15 Temmuz 2016 tarihi anılacaktır. O hainleri Mehmetçiğimiz ve Peygamber ocağımızın kimliği ile birleştirmeyeceğiz. Onlardan bunun hesabı ayrı sorulacak. Ordu-millet el ele sonsuza kadar bu topraklarda destanlar yazmaya devam edecek. Bu millet elindeki bayraklarla uçakları ve tankları durdurdu ama o bayrağı yere düşürmedi. O bayrak bizim şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Şehit ailelerimiz de bize dünyadaki ve yeryüzündeki en kıymetli emanetleridir. Bu devlet ve millet var oldukça şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize ve yakınlarına sahip çıkacağız ve sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Yerel yönetimlere çağrı yaptı

Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu sağlıklı beslenme ve hareketli hayat projesinin öneminden de bahseden Bakan Zeybekci, “Bugün sağlıklı beslenme ve obezite konusunda problemlerimiz. İnsanın yapısı gereği hareketli yaşam şarttır. Bisiklet dağıtmak kadar şehirlerin yapısı buna da uygun olmalıdır. Şehirlerimizde bisikletle ilgili dizayn edilmiş, yollar, parklar ve bölgelerin bulunması gerekiyor. Bu anlamda bazı sıkıntılarımız var. Bu anlamda yerel yönetimlerimize büyük görev düşüyor. İnsanlarımızın hareket etmesine ve insanlarımızın yürümesine zevk verecek onları o işe özendirecek şehirler inşa etmemiz gerekiyor. Bu projede emeği geçenlere herkese teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bu milleti bırakın namerde merde bile muhtaç etmesin. Cenab-ı Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın ve bir daha Çanakkale destanları yazmak zorunda bırakmasın” diye konuştu.

Kaynak: İHA