Bakan Müezzinoğlu Açıklaması 'PKK Ve Onun Uzantısı HDP Hayır Diyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Balıkesir’in Manyas ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Esnaftan "evet" sözü alan Bakan Müezzinoğlu, "Hayır diyenlere bir bakın. Bugün hayır diyenler bir taraftan PKK ve onun uzantısı HDP. PKK’nın da HDP’nin de hedefinin ne olduğunu biliyoruz. Bu millet onlara 16 Nisan’da gereken cevabı verecektir" dedi

Bakan Müezzinoğlu Açıklaması 'PKK Ve Onun Uzantısı HDP Hayır Diyor'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Manyas’ta çarşı esnafı ve vatandaşlar ile buluştu. Atatürk Anıtı önünde vatandaşlara seslenen Bakan Müezzinoğlu, referandumda evet oyu kullanmalarını istedi.

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana hep millet derdinde olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Hep milletimiz dedik ve geceli gündüz çalıştık. Başta kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugün de Cumhurbaşkanımız olarak hep ’önce ülke’ dedi, ’önce millet’ dedi ve ’önce bayrak’ dedi.

Bizler de AK Parti kadroları olarak hep ülkemizin ve milletimizin yarınlarının bugünden daha iyi olması için 14 yıldır gece gündüz çalıştık" şeklinde konuştu.

Türkiye’de önemli mesafeler katettiklerini belirten Müezzinoğlu, "Merdivenin önemli basamaklarını çıktık. Ama her basamak çıkışımızda farklı farklı sorunlar, farklı farklı engellemeler ve farklı farklı tuzaklarla karşılaştık. Bunun bedelini millete ödetmek istediler. Ama bu parti millete bedel ödetecek hiç bir yanlışın içinde olmadı, olmayacaktır da. Çünkü bizim siyaset anlayışımız önce millet" dedi.



"Bundan sonra ipin ucu milletin elinde olsun istiyoruz"

Ulaşımdan sağlığa önemli mesafeler katettiklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Bu yarışta başarılı olabilmek için milletin güçlü iradesinin siyasi iradeye güçlü yansıması ve siyasi iradenin de istikrarlı ve güvenli bir şekilde yolculuk yapması gerekiyor. Siz milletimiz hep yanımızda oldunuz hep destek verdiniz. 1970 yılından beri bu ülkede siyasetin millete neler ödettiğini, milletin vekalet verdiklerinin ikidebir önünü kesen sistemlerle millete bedel ödettiren yapının artık geride kalmasını istiyoruz. Bundan sonra ipin ucu milletin elinde olsun istiyoruz. İpin ucunu milletçe elinizde tutmaya evet diyor musunuz?" ifadelerini kaydetti.

16 Nisan akşamı sandıklardan evet patlaması yaşanmasını isteyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu evet kampanyasına karşı hayırcılar kampanyası da var. Tabii ki hayırcı anlayışını burada kınamak istemiyorum. Neden hayır diyenlere bir bakın. Bugün hayır diyenler bir taraftan PKK ve onun uzantısı HDP. Esasında PKK’nın da, HDP’nin de hedefinin ne olduğunu biliyoruz. Bu milletin derdini dert edinen değil, bu milletin bütünlüğünü merkeze koyan değil, dünyanın bu üke ile ilgili hesaplarını maşa olarak PKK ile yapmak isteyenlerin aracısı. Bu millet HDP’ye de, PKK’ya da bundan sonra prim vermeyecek. Bölücü ve teröristlere gerekli dersi vererek ülke gündeminden düşürecek" şeklinde konuştu.

FETÖ’cülerin de bir taraftan hayırcılık yaptığını söyleyen Müezzinoğlu, "FETÖ’cüler ülkenin ve milletin kaderinin yarından ve bugünden daha iyi olması için değil, belirli güç odaklarıyla Türkiye’yi ve Türk milletini kontrol altında tutabilmek istiyorlar. Onlara da hep birlikte evetlerle gerekli dersi vereceğiz" dedi.

Müezzinoğlu konuşma sonrası ilçe pazarını ardından da CHP’li Belediye Başkanı Tancan Barçin’i makamında ziyaret ederek, ilçenin sorunları ve çalışmalar hakkında brifing aldı.

Bakan Müezzinoğlu, sokakta vatandaşların da fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı. Bakan Müezzinoğlu Manyas programının ardından Bandırma’ya hareket etti.
Kaynak: İHA