'Avrupa Basını Wilders'la Aynı Kafada'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa medyasını eleştirerek, “Yatıyor kalkıyor yukarıdan talimatı alıyor her gün Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye’ye ve Müslümanlara saldırıyor. Aynı sistem, Wilders kafasında hepsi” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti il Başkanı Rıza Sümer ile birlikte Akseki ve İbradı ilçelerinde halk oylamasına yönelik çalışmalarını sürdürdü. İlk olarak Akseki ilçesini ziyaret eden Çavuşoğlu, kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Bakan Çavuşoğlu, daha sonra AK Parti Hükümetinin Akseki ilçesinde yaptığı yatırımları anlattı. Her koalisyon döneminde krizler olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Hep kriz. Bu riski almaya mecbur muyuz? Bugün istikrar sisteme bağlı olmalı, şahıslara değil. Sistemin kendisini güçlü yapmamız lazım. Halkın yüzde 50 artı bir oyuyla seçilen cumhurbaşkanı güçlü bir sistem olacaktır” dedi.



“WİLDERS KAFASINDA HEPSİ”

Türkiye’nin istikrarsızlığa mahkum edilmemesi gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Soruyor bana Avrupa’daki, siyasetçiler Cumhurbaşkanı Meclisi istediği zaman feshedebilecekmiş. Onlara diyorum ki şu anki sistemde feshedebiliyor doğru ama yeni sistemde Meclisi feshetme değil de seçime götürürse kendisi de seçime gitmek zorunda. Bunu biliyor muydunuz? ’Yok bizim gazeteler böyle yazmadı’ diyor. Senin gazeteciler yalancı. Yatıyor kalkıyor yukarıdan talimatı alıyor her gün Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye’ye ve Müslümanlara saldırıyor. Senin gazetecilerin ırkçı, senin basının yalancı. Aynı sistem, Wilders kafasında hepsi. ’Popülizm yapacağız, çok satacağız’ diye bir sistem kontrol ediyor. Neymiş efendim ’Avrupa’da basın hürmüş’, öyle diyorlar. Vallahi billahi de hür değil. Sistemin yüzde 100 kontrolü altında. Avrupa’daki ülkelerin çoğunda basın sistemin yüzde 100 kontrolü altında. Bakın bazı ülkeler sağ sol, yarı sağ tüm bu akımların gazetecileri Türkiye’ye yönelik attıkları manşette kelimesi kelimesine, virgülüne kadar aynı şey. Bu tesadüf mü? Bir merkezde hazırlanıyor, tüm gazetelere servis ediliyor. Oradan da amaca hizmet ediyor” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, buradaki mitingin ardından İbradı ilçesine geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda, kurulan platformdan halka hitap eden Çavuşoğlu, yeni sistemi anlattı.

(Harun Erdoğdu / İHA)
Kaynak: İHA