Atık Malzemelerden 'Çanakkale Geçilmez' Sergisi

Osmaniye'ye bağlı Kadirli ilçesinde, ortaokul öğrencilerinin, taş, toprak, tahta parçası ve çalı gibi eşyalar kullanarak yaptığı 'Çanakkale Geçilmez' sergisi açıldı.

Aydınoğlu Tufanbey Ortaokulu'nda açılan serginin koordinatörü, teknoloji ve tasarım öğretmeni Nurcan Yanalak Cinkara, AA muhabirine, öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları obje ve maketlerle Çanakkale ruhunu unutturmamaya çalıştıklarını söyledi.

Bir aylık çalışma sonucu Çanakkale Deniz Zaferi'nin yaşandığı ortam ve şartları günümüze taşımayı amaçladıklarını anlatan Cinkara, 'Öğrencilerimizin, kitaptan okudukları büyük zaferi yaşayarak ve uygulayarak öğrenmesi hafızalarında kalıcı izler bırakır. Bu çalışmaları yaparken tamamen atık malzemelerin yanı sıra taş, toprak, tahta parçası ve çalı gibi eşyalar kullanıldı. Çanakkale Zaferi'nin hangi şartlarda kazanıldığını anlatan sergiyle öğrencilerimiz, milli ve manevi kültürümüzü unutmayacaklar.' diye konuştu.

Öğrencilerden Fatma Ebrar Gebel ise sergide şehitevi ve seyyar hastane ile savaşı anlatan obje ve maketlerin bulunduğunu belirterek, 'Doğada kullanılmayan malzemelerle, büyük zaferi anlatmaya çalıştık. Çanakkale Savaşı'nda açılan Kiremitata, Arıburnu ve Gelibolu gibi cephelerin benzerlerini yaptık. Bu sergiyle atalarımızın zor şartlarda ortaya çıkardığı başarıyı geleceğe taşımak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Okulun toplantı salonunda açılan serginin, 10 gün süreyle açık kalacağı öğrenildi.

Kaynak: AA