Artvin'de Yılın Hekimi Seçilen Doktorlar Ödüllendirildi

Artvin'de 'Tıp Bayramı Haftası' dolayısıyla düzenlenen gecede yılın hekimi seçilen doktorlar ödüllendirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 14 Mart Tıp Bayramı'nın tarihçesi ve sağlık çalışanlarının zor şartlarda ne kadar kutsal bir görev ifa ettiklerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda, Artvin'de yılın hekimi seçilen İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı komuta görev merkezinden Dr. Kadriye Yüce Türk, Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Yusufeli 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Erol Hallaç ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Hopa Devlet Hastanesinde görevli kadın doğum uzmanı Opr. Dr. Tuğba Tekelioğlu ödüllendirildi.

Programda ayrıca Artvin'in en emektar hekimi ödülünü Opr. Dr. İsmail Erdem alırken, kadın doğum uzmanı Opr. Dr. Yasin Serkan Kuruoğlu da Artvin Devlet Hastanesi hekimlerini temsilen bir ödül aldı.

Vali Ömer Doğanay, yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının çok kutsal bir görev ifa ettiğini belirterek, 'Bütün hekimlerimiz can kurtarıyor. Hayatı insanlara mutlu huzurlu yaşatmak için canla başla çalışıyorlar.' dedi.

İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç ise Artvin'de hastanelerin fiziki olarak tamamlanarak modern tıbbın getirdiği donanımla donatıldığını ve halkın hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Artvin'de özel bir işletmede düzenlenen programa, Vali Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İrfan Akalın, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç ve sağlık çalışanları katıldı.

Kaynak: AA