Alman İstihbarat şefi FETÖ'ye sahip çıktı

Alman İstihbarat Servisi'nin şefi Bruno Kahl, darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen’in bulunduğuna dair kanıt olmadığını ileri sürdü.

Alman İstihbarat şefi FETÖ'ye sahip çıktı
Alman İstihbarat şefi FETÖ'ye sahip çıktı
Almanya'nın dış istihbarat teşkilatı Federal Haberalma Servisi'nin (BND) Başkanı Bruno Kahl, Türkiye'deki darbe girişiminden Gülen yapılanmasının sorumlu olduğundan şüphe ettiğini söyledi.

Der Spiegel'e konuşan Bruno Kahl, darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen’in bulunduğuna dair bir kanıt olmadığını da ileri sürdü.

BND şefi ayrıca, FETÖ'nün Türkiye'de iddia edildiği gibi radikal İslamcı ve hatta terörist bir örgüt olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, örgütü ‘dini ve seküler eğitim için çalışan sivil bir cemaat' olarak nitelendirdi.

Alman medyasından PKK propagandasına canlı destek

Almanya, Türk bakanlarının kapalı salonlarda yapılması planlanan toplantılarını her fırsatta iptal ederken; terör örgütlerinin kamusal alanlardaki toplantılarına izin veriyor. PKK, Almanya'da yalnızca son iki gün içinde 7 ayrı 'Hayır' mitingi düzenledi.

PKK için 2 bin polis, bakanlara güvenlik yok!

Organizasyon sırasında 2 bine yakın polisin terör sempatizanlarını korumak için görev yapacağı bilgisi; Almanya'nın, Türk bakanlarının bazı toplantılarını güvenlik sorunu olabileceği gerekçesiyle yasaklamasını hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti karşıtlığı yapan Nav-Dem'in (Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi) düzenlediği yürüyüş, Alman medya kuruluşu Deutsche Welle'in Türkçe yayın yapan DW Türkçe adlı sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanıyor. DW'nin bu tutumu; PKK'nın yayın organı ANF'yle yarıştığını düşündürdü.