Adilcevaz KYK Yurdunda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Bitlis’in Adilcevaz Kredi Yurtlar Kurumu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ programı düzenlendi.

Adilcevaz KYK Yurdunda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı
KYK erkek yurdunda düzenlenen programa Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve belediye meclis üyesi Cemil Günay da katıldı.

Yurtta kalan öğrenciler tarafından hazırlanan programda, okunan şiirlerin ardından sine vizyon gösterisi ve şehitlerin ailelerine gönderdikleri duygu dolu mektupları okundu. Programda ayrıca Türkçe ve Kürtçe ilahiler söylendi. Programda bir konuşma Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Çanakkale’nin öneminden bahsederek şunları söyledi; “Öncelikle böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlik düzenlediğiniz için başta yurt müdürümüzü, personelini ve emeği geçen öğrenci kardeşlerimi kutlarım. Bugünlere öyle kolay gelinmedi. Bugün burada rahat oturuyorsanız şehitlerimizin sayesindedir. Ben şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyorum. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Gençler, bizim gidecek başka vatanımız yok. Bu ülkenin kıymetini bileceğiz. Sizler gençliğinizin enerjisiyle, bizlerde tecrübemizle daha çok çalışarak bu ülkeyi hep birlikte güçlendireceğiz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Sizlere yaşamınızda üstün başarılar dilerim” dedi.

Yurt Müdürü Özcan Beşkardeş ise Çanakkale ile ilgili bir konuşma yaparak şiir okudu. Beşkardeş yaptığı kısa konuşmada; “Öğrencilerimizin düzenledikleri etkinlikten dolayı başta personelimi ve öğrenci kardeşlerimi kutlarım. Böylesine güzel, bir o kadarda duygu dolu bir program yaptıkları için herkese teşekkür ederim. Ayrıca bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Necati Bey’e ve değerli dostum olan belediye meclis üyesi Cemil Günay’a da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA