6. Dünya Türk Havlu Ve Bornoz Festivali

Denizli'de bu yıl altıncısı düzenlenen festivalde iş adamları, giydikleri bornozla zeybek oynadı DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Koltuksuz: 'Amerika'da büyük otellerin broşürlerinde, tanıtım bültenlerinde müşterilere Türk havlusu sunulduğu anlatılıyor. Bu bile Türk havlusunun ne kadar önemli bir emtia olduğunu gösteriyor'

Denizli'de bu yıl altıncısı düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali'nde iş adamları, üzerlerinde bornozla zeybek oynadı.

Babadağ ilçesindeki Çarşı Meydanı'nda düzenlenen 6. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

Üzerlerinde bornozlarla bando eşliğinde yürüyen öğrencilere, kendisi de bornoz giyen Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Başsavcısı Mustafa Alper, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ve diğer protokol üyeleri katıldı.

İş adamları giydikleri bornozlarla müzik eşliğinde zeybek oynadı.

Babadağlı iş adamı Ahmet Nazif Zorlu, dokuma tezgahının başına geçerek mekik dokudu.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koltuksuz, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk havlusunun değerini daha da artırmak için 6 yıl önce başlattıkları bu organizasyonla Türk havlusunu bütün dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Koltuksuz, şunları söyledi:

'İki gün önce İstanbul'da Sultanhamam'da kortejimiz vardı. Bugün Babadağ'da kortejimiz var. Gelecek hafta Denizli'de kortej yürüyüşümüz olacak, kortejimizde ünlü isimler de bulunacak. Türkiye'de üretilen her üç havludan ikisinin Denizli'de imal edildiğini, her dört bornozdan üçünün Denizli'den gittiğini düşünecek olursak, bu emtianın önünde Türk ismini kendiliğinden taşıyan, Türk hamamı, lokumu ve havlusu gibi tanınan bu emtianın değerini daha fazla göstermek için bu organizasyonları artıracağız. Gelecek yıllarda tezgah seslerinin geldiği her noktamızda bu eğlencelerimizi, panayırlarımızı düzenleyeceğiz. Markalaşmanın değerini bilen bir ekibiz ve bunun önemini Türkiye'ye ve dünyaya göstermek için uğraşıyoruz. Turkish Towels dediğiniz zaman İngilizce'de çok önemli bir isme sahip. Özellikle Amerika'da büyük otellerin broşürlerinde, tanıtım bültenlerinde, müşterilere Türk havlusu sunulduğu anlatılıyor. Bu bile Türk havlusunun ne kadar önemli bir emtia olduğunu gösteriyor.

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Selim Kasapoğlu da Babadağlı iş adamları olarak tekstilin, havlu ve bornozun kendileri için öneminin büyük olduğunu belirterek, 'Bu organizasyon, ürettiğimiz ürünlerin, Denizli'nin tanıtımı için önemli. Bu organizasyonun burada yapılmasının nedeni, Babadağ'ın tekstilin başkenti olmasıdır. Babadağ, Denizli tekstilinde, hatta Türkiye tekstilinde çok önemli bir noktadır. Denizli'nin tekstil ihracatında Babadağlılar çok önemli bir yere sahip.' dedi.
Kaynak: AA