1915 Çanakkale Köprüsü'nün Temel Atma Töreni

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: 'Biz, bu köprünün ne demek olduğunu, hayallerimizin olduğunu biliyoruz. Çanakkale'nin bundan sonra domatesinin, şeftalisinin, peynirinin, balığının daha kıymetli olacağını biliyoruz. Avrupa ile İstanbul ile aramızda hiçbir engel olmayacağını biliyoruz. Çanakkale, tekrar küllerinde ayağa kalkacak ve hayallerine kavuşacak'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Biz, bu köprünün (1915 Çanakkale Köprüsü) ne demek olduğunu, hayallerimizin olduğunu biliyoruz. Çanakkale'nin bundan sonra domatesinin, şeftalisinin, peynirinin, balığının daha kıymetli olacağını biliyoruz. Avrupa ile İstanbul ile aramızda hiçbir engel olmayacağını biliyoruz. Çanakkale, tekrar küllerinde ayağa kalkacak ve hayallerine kavuşacak.' dedi.

Turan, Lapseki ilçesinde düzenlenen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin tarihin tahtına kök salmış kutlu ve müjdeli bir şehir olduğunu belirtti.

Tarihi bir ana tanıklık ettiklerine işaret eden Turan, 'Bugün 18 Mart, bundan 102 yıl önce Mustafa Kemaller, Yahya Çavuşlar, Seyit Çavuşlar şu karşı tepelerde nasıl bir destansı mücadelesi olmuş, nasıl bizim geleceğimiz, evlatlarımız için kan dökmüş ve can vermişlerse bugün o ruhtaki kadrolar, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde, Başbakanımızla beraber Çanakkale'yi ayağa kaldırmak için aynı aşkla, şevkle yola devam ediyorlar.' diye konuştu.

Turan, 18 Mart şehitlerini rahmet ve minnetle andığını vurgulayarak, şunları söyledi:

'Onların izinden gitmekten büyük gurur duyuyoruz. Ancak bu sene 18 Mart, bir başka güzel, anlam yüklü. Ben çocuktum, Lapseki Meydanı'na 20-30 sene önce siyasiler gelirdi ve 'Şuraya köprü yağacağız' derdi. Millet de alkışlardı. Her türlü vaadi, her seçimde yaparlardı ama hep onlar konuştu, AK Parti yaptı. Cumhurbaşkanımızın vizyonu, Başbakanımızın kararlılığıyla bugün 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeline şahitlik etmek için bir aradayız. Çanakkale, belki bu kadar kalabalığı, bu kadar heyecanı hiç duymamıştı şimdiye kadar. Biz, bu köprünün ne demek olduğunu, hayallerimizin olduğunu biliyoruz. Çanakkale'nin bundan sonra domatesinin, şeftalisinin, peynirinin, balığının daha kıymetli olacağını biliyoruz. Avrupa ile İstanbul ile aramızda hiçbir engel olmayacağını biliyoruz.'

Çanakkale'nin, tekrar küllerinden ayağa kalkacağını ve hayallerine kavuşacağını anlatan Turan, 'Şunu da biliyoruz, ne kadar çalışırsak, çalışalım 1915'teki ve 15 Temmuz'daki şehitlerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Daha çok işimiz var.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA