18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü

Muş’un Malazgirt ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü törenle kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Malazgirt’te şehit düşen Arslan Kulaksız ve Malazgirtli şehitler için hazırlanan slaytı izleyen konuklar, gözyaşlarına hâkim olamadılar. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için yapılan duaların ardından kürsüye çıkan Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitleri şiirini okuması büyük alkış aldı.

Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Malazgirt nüfusuna kayıtlı şehitler için hazırlanan plaketleri takdim etti. Şiirlerin okunduğu ve tiyatro gösterilerin sunulduğu program, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.Programa İlçe Kaymakamı Soner Kırlı, Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu, Malazgirt Garnizon komutanı Üsteğmen Erhan Kaya Sümer, ilçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, siyasi parti temsilcileri şehit yakınları, gaziler, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(VE-ŞAK-Y)

YRL

- Malazgirt’te şehit ve gazi ailelerine onuruna yemek verildi

(Fotoğraflı)

Veysel Eşin

MUŞ - Muş Malazgirt Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verildi.

Malazgirt öğretmenevi yemek salonunda Malazgirt Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi tarafından Malazgirtli şehitlerin onuruna yemek verdiler.

Malazgirt müftülüğü vaizlerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve yaptığı duanın ardından Malazgirt Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Koç bir konuşma yaptı. Fert ve millet hayatında, kutsal sayılan değerlerin bulunduğunu ifade eden Koç, her insanın bu değerlere bağlı olması, gerektiğinde bunlar için kanını ve canını vermesi, dini ve milli bir görev olduğunu söyledi.



Daha sonra şehit yakınlarına hitap eden Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, "Sizler şehit olan evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır. Bu günün önemi ve bu mevkisi çok büyük. Buğun sadece 18 Mart Çanakkale Zaferi degil. Binlerce yıldır bu ülke için şehit olmuş bu milletin evlatlarının bu milletin çocuklarının günüdür. Siz kıymetli şehit ailelerimiz, bizler için çok degerlisiniz. Bunun için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızda bildiğiniz gibi bir birim oluşturulmuş sizler için. Ancak bütün Bakanlıklarımız, devletimizin bütün kurumları, bizler sizlerin bütün istekleri talepleri için bizim için bir vazifedir ve bunu görev biliyoruz. Bunları bilmenizi ve kesinlikle unutmamanızı sizlerden rica ediyorum. Ne zaman başınız sıkışsa, bir derdiniz olsa veya olmazsa kapılarımız her daim sizler için acıktır ve açık kalacaktır. Unutmayınız ki tüm kurumlarımız sizler için her zaman açıktır ve her daim açık kalacaktır. Ben Kaymakamınız olarak, Belediye Başkanınız olarak ve bütün emniyetimiz, askerimiz, jandarmamız olarak, sizler için her zaman için kapılarımız açık olacaktır. Bunu bilmenizi istiyorum. Tekrar şehitlerimizi, sizlerinin kıymetli şehitlerinizi rahmetle minnetle anıyorum ve hepinize saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Malazgirt Öğretmenevinde, Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna verilen yemeğe Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Malazgirt Garnizon Komutanı Üsteğmen Erhan Kaya Sümer, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Koç, şehit yakınları, gaziler, kurum amirleri, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Kaynak: İHA