'16 Nisan'da Hanya'yı Da Konya'yı Da Göreceksin'

Sağlık Bakanı Akdağ: (Kılıçdaroğlu'nun gençlere mektup göndermesi) Sen gençlerin seçilme hakkını istemiyorsun. Bunun için yapmadığınızı bırakmadınız. Ondan sonra da aynı gençlere mektup gönderiyorsun. Kılıçdaroğlu, bu gençler 16 Nisan'da sana da seninle beraber aynı safta duranlara öyle bir ders verecek ki o zaman Hanya'yı da Konya'yı da göreceksin' '(Baykal'ın Trabzon'daki açıklaması) Çık milletin karşısına delikanlıca özür dile. 'Bir halt ettim, bir densizlik yaptım milletimden özür diliyorum' de. Biz bunu kabul edemeyiz, bu densizliği, bu hakareti kabul edemeyiz' 'Çanakkale'de nasıl ki bu büyük millet Türk, Kürt ve Arap'ı ile bir millet olarak yedi düvele karşı mücadele edip muzaffer olduysa, elbette bu millet ilelebet muzaffer olacaktır. 15 Temmuz'da başımıza bir bela, musibet getirmeye çalıştılar. FETÖ çetesi ve alçak darbeciler, bu milletin dişinden, tırnağından kazanarak verdiği vergilerinden alınmış tanklar, uçaklarla millete ateş açtılar. Ama bu aziz Türk milleti Çanakkale benzeri öyle bir tokat vurdu ki sesi Pensilvanya'dan çıktı'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere mektup gönderdiğini belirterek, 'Sen gençlerin seçilme hakkını istemiyorsun. Bunun için yapmadığınızı bırakmadınız. Ondan sonra da aynı gençlere mektup gönderiyorsun. Kılıçdaroğlu, bu gençler 16 Nisan'da sana da seninle beraber aynı safta duranlara öyle bir ders verecek ki o zaman Hanya'yı da Konya'yı da göreceksin.' dedi.

Bakan Akdağ, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile Çat ilçesine geçerek, ilçenin Hastaneler Caddesi'nde seçim otobüsü üzerinde vatandaşlara hitap etti.

Hafif kar yağışı altında gerçekleşen mitingde konuşan Akdağ, halk oylamasının milletin iradesi ve kararı olduğunu belirterek, sandığın halkın önüne getirilmemesi için ana muhalefetin çok uğraştığını ifade etti.

Akdağ, 'Başta Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'den arkadaşları ile HDP'li vekiller kürsü işgalleri yaptılar, kavga çıkardılar. Biz sadece sandığı sizin önünüze getirmeye gayret ediyorduk. Sandığı bu kadar milletin önünden kaçırmaya çalışanlar 16 Nisan'da sizden kuvvetli bir ders almayacaklar mı, alacaklar. Siz niye sandığı Çatlı kardeşlerimizin önünden kaçırmaya çalışıyorsunuz? Getirin, Çatlılar karar versin.' diye konuştu.

- 'Milletin tokadının sesi Pensilvanya'dan çıktı'

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılını kutladıklarını hatırlatan Akdağ, vatanı korumak için canını seve seve feda eden ecdadı rahmet ve minnetle andı.

Akdağ, 'Çanakkale'de nasıl ki bu büyük millet Türk, Kürt ve Arap'ı ile bir millet olarak yedi düvele karşı mücadele edip muzaffer olduysa, elbette bu millet ilelebet muzaffer olacaktır. 15 Temmuz'da başımıza bir bela, musibet getirmeye çalıştılar. FETÖ çetesi ve alçak darbeciler, bu milletin dişinden, tırnağından kazanarak verdiği vergilerinden alınmış tanklar, uçaklarla millete ateş açtılar. Ama bu aziz Türk milleti Çanakkale benzeri öyle bir tokat vurdu ki sesi Pensilvanya'dan çıktı.' ifadelerini kullandı.

- 'Biz 'bu şarkı bitmez' demiştik'

Avrupa ülkelerinin son günlerdeki Türkiye'ye karşı tutumuna değinen Akdağ, her ülkenin kendi iç meseleleriyle uğraşması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

'Kimse heveslenmesin, gençlerimizin geleceğini karartmaya çalışanlar heveslenmesin, Almanya, Hollanda hiç heveslenmesin onlar kendi işlerine baksın. Bu millet,16 Nisan'da 'söz de karar da milletindir' diyecek. Onlar anlamıyorlar, onlar bu milletin neden gözbebeğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın arkasında durduğunu anlamıyorlar. Onlar Recep Tayip Erdoğan bir şiir okudu diye hapse koydular. Sonra gazetelere manşet attılar, 'Recep Tayip Erdoğan artık muhtar bile olmaz' dediler. Recep Tayip Erdoğan, bugün Çatlı kardeşlerimizin oylarıyla hem bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı hem de başkomutanı oldu. 2002'de 'bu şarkı burada bitmez' demiştik. Onlar 'muhtar bile olamaz' dedikleri gün 'biz bu şarkı burada bitmez' demiştik. Şimdi Allah'a şükürler olsun gözbebeğimiz bir liderimiz var.'

Akdağ, bütün mazlum ülkelerin gözünü Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına diktiğini belirterek, bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin meselesi olmadığını kaydetti.

- 'Darbecilerle olanlar, bizim kahramanlarımızı diktatörlükle suçlarlar'

Halk oylamasının milletin ve Türkiye'nin meselesi olmadığını aktaran Akdağ, şunları söyledi:

'Bu parti meselesi değil. Biz güçlü bir ülkenin peşindeyiz. Biz çocuklarımıza iş imkanı sağlayacak, ekonomisi büyümüş, terörün kafasını bir daha kaldıramayacak şekilde ezmiş bir Türkiye'nin peşindeyiz. Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal, Avrupalılar, Hollandalılar çıkıp 'bir diktatörlük gelecek' diyorlar ya. Rahmetli Özal için 1980'li yıllarda Deniz Baykal 'bu adam diktatörlüğü getirecek' diyor. O milletin, o tatlı güzel adamı için bunu diyor. Biraz geri gidelim. 1960 öncesine gidelim, o zamanda bu milletin gözbebeği olan Ezan-ı Muhammediye'yi aslıyla okutmaya çalışan Adnan Menderes'e de 'diktatör' dediler ve götürüp şehit ettiler. Bunların numarası bu. Sıkıştıklarında darbecileri alkışlarlar, darbelere ortam hazırlarlar, sonrada senin benim kahramanlarını diktatörlükle suçlarlar. Bu numaralara Çatlılar olarak asla müsaade etmeyeceğiz.'

- 'Deniz Baykal büyük bir densizliğe imza attı'

Akdağ, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'da yaptığı açıklamaya ilişkin, 'Deniz Baykal, büyük bir densizliğe imza attı. Bir konuşmasında çok yanlış bir benzetme yaptı. Sonrasında o benzetmeyi yaptığı için düzeltecek ya cehalete bakın, sonra çıktı dedi ki 'ben peygamber kelimesini kullandım, kimseyi kastetmedim herhangi bir peygamberi' diyor. Bilmiyor ki bizim inancımızda bütün peygamberler bizim için mukaddestir. Sayın Baykal, battıkça batıyorsun. Dün Horasan'dan da sana seslenmiştim. Çık milletin karşısına delikanlıca özür dile. 'Bir halt ettim, bir densizlik yaptım milletimden özür diliyorum' de. Biz bunu kabul edemeyiz, bu densizliği, bu hakareti kabul edemeyiz. Bu millet inancı için peygamberi, kutsalı için canını vermiş bir millettir. Rencide ediyorsun. Bizi rencide etme, hata etmiş olabilirsin çık özür dile özür dilemekte bir meziyettir.' ifadelerini kullandı.

- 'Millet sizin hilelerinize, desiselerinize 'hayır' diyor'

Akdağ, CHP, HDP, PKK, FETÖ ve Avrupalı bazı ülkelerin yan yana durduğuna dikkati çekerek, tüm bu saydıklarının Türkiye'de 'Hayır' kararının çıkması için uğraştığını anlattı.

Akdağ, 'Sayın Baykal, Kılıçdaroğlu onunla beraber omuz omuza duran HDP'liler, onların arkasında duran PKK'lılar, onların yanında duran FETÖ çete örgütü, bütün hepsinin arkasında duran Avrupa'daki bazı politikacılar, millet evet bir şeye 'hayır' diyor. Ama sizin hilelerinize, desiselerinize 'hayır' diyor. Millet size 'hayır' diyor. Bundan sonrada 'hayır' diyecek. Ama referandumda 'evet' diyecek. Biz güçlü bir Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için 'evet' diyeceğiz.' diye konuştu.

- 'Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da Hanya'yı da Konya'yı da göreceksin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere mektup göndermesini eleştiren Akdağ, Kılıçdaroğlu'nun yalan, dolanlarla dolu mektupları gençlere göndermeye başladığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun bir yandan 25 yaş altındaki gençlerde seçilme yaşına karşı çıktığını diğer yandan da gençlere mektup gönderdiğini aktaran Akdağ, 'Bir taraftan bunu yapıyor, bir taraftan gençlere mektup gönderiyor. Sen gençlerin seçilme hakkını istemiyorsun. Bunun için yapmadığınızı bırakmadınız. Ondan sonrada aynı gençlere mektup gönderiyorsun. Kılıçdaroğlu, bu gençler 16 Nisan'da sana da seninle beraber aynı safta duranlara öyle bir ders verecek ki o zaman Hanya'yı da Konya'yı da göreceksin.' diye konuştu.

Akdağ, konuşmasının ardından il ve ilçe teşkilat üyeleriyle alandaki vatandaşları selamladı.
Kaynak: AA