YYÜ'de Tıp Bayramı Kutlandı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kutlanırken, öğretim üyelerine cüppe de giydirildi.

YYÜ'de Tıp Bayramı Kutlandı
YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, tıp doktorlarının, akademisyen olarak önemli aşamalar kaydetmelerinin yanında aynı zamanda hekim olduklarını da dile getirerek, hekimlerin tarihin en kıdemli, en eski mesleklerinin başında gelen bir mesleği icra ettiklerini söyledi.

İnsanların, sıkıntılı zamanlarında doktorların elinden şifa aradıklarını belirten Vali Taşyapan, “Şifayı veren tabi ki Allah’tır, ama buna vesile olmak, elinizle gerçekleştirmek de bu mesleğin onurudur. İnsanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan bu hizmeti vermek hekimliğin şanındandır. Nihayetinde karşımızdaki bir insandır. Onun hastane kapısından girdikten sonraki etnik kökeni, inancı sizler tarafından sorgulanmamalıdır” dedi.

Türkiye’de sağlık alanında, doktorlara çok büyük imkânlar sunulduğunun altını çizen Vali Taşyapan, “Hastanelerimiz, teknik cihaz ve imkânlarımız bugün daha önce dünyadaki örneklerini kıskandığımız seviyelere geldi. İnsanlarımız artık sağlık hizmeti alma konusunda tereddüt yaşamamaktadır. Toplumumuzda 7’den 70’e her türlü insan vardır. Kimisinin memnuniyet katsayısı düşüktür, kimisinin yüksektir, kiminde hiç yoktur. Ne yapsanız memnun edemezsiniz. Ama hepsi nihayetinde bizim insanımızdır. İşimiz de insanımıza hizmet etmektir. Allah doktorlarımızın eksikliğini hiçbir zaman göstermesin” şeklinde konuştu.

Mesleği görev olarak görmeden, insanlara güler yüzle, içten gelerek hizmet etmenin normal davranış haline getirilmesiyle önemli sorunların çözüleceğini ifade eden Vali Taşyapan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belki kapasitenin çok üzerinde hasta kabul ediyorsunuz, belki mesai gözetmiyorsunuz. Uykunuzdan, sosyal faaliyetlerinizden fedakârlık ediyorsunuz. Emekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tıp bayramları da tıp çalışanlarının hatırlanması, sorunlarına farkındalık oluşturulması için önemli zamanlardır. Bu vesileyle Tıp Bayramı ve Tıp Haftanızı da kutluyorum. Allah hepinize kolaylık versin. İnşallah hedeflediğiniz kariyerin en üst noktasına kadar sağlık ve başarıyla ulaşırsınız.”

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, doktorların bayramını kutlayarak üniversite olarak bölgenin sağlık ihtiyaçlarına cevap verdiklerini söyledi.

Günlük binlerce hastanın tedavisinin yapıldığı Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde il dışına gitmeye gerek kalmadan birçok alanda hizmet verildiğini ifade eden Battal, “Biz hastanemizi çağın gerektirdiği modern cihazlarla donatmanın yanı sıra alanında kendini yetiştirmiş ve uzman doktorlarımızla verdiğimiz hizmetleri daha ileri noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Program, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer’in de 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıp Haftası kutlamalarını içeren kısa konuşmalarının ardından akademisyenlere cüppe giydirme töreni ile son buldu.

Programa YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Cengiz Demir ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: İHA