Yıldız'dan, Deniz Baykal'a Açıklaması '80 Milyondan Özür Dilenmeli'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın anayasa değişiklik paketi ile ilgili sözlerini değerlendiren AK Parti Kayseri Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, "80 milyondan özür dilenmeli" dedi.

Yıldız'dan, Deniz Baykal'a Açıklaması '80 Milyondan Özür Dilenmeli'
AK Parti Kayseri Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Kayser Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Belsin ve Eskişehir Bağları Emniyet Hizmet Binalarının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Yıldız şunları söyledi:

"Bir kısım muhalefetteki politikacılar yoku paylaşmaya çalışıyorlar. Şuanda konuşmasını şaşkınlıkla karşıladığımız Sayın Baykal’ın konuşmasında olduğu gibi. Biz hiçbir şekilde din üzerinden, manevi değerlerimiz üzerinden politika yapılmasını doğru bulmuyoruz. Geçen hafta yurtdışında 5 ayrı ülkede konuşma yaparken arkadaşlarımızdan bir tanesinin teklifi şu oldu. ‘Bir caminin mütemmim bir cüzü olan yerde vatandaşlarımız toplanmış onunla alakalı konuşabilir miyiz?’ dedi.

Ben o ortamda konuşmanın doğru olmadığından bahsederken hepimiz için alemlere rahmet olarak yaratılan ve yaratılma vesilemiz olan Peygamber efendimizle ilgili bir mübalağalı ifade kullanacağım diye hiç yakışmayan ve hiçbir şekilde kimsenin kalbine, vicdanına, aklına, zihnine, sağ duyusuna sığdıramayacağı bir ifade ile karşı karşıya kaldık. Hemen 80 milyondan özür dilenmelidir. Ülkemizin değerleri ile şu veya bu gerekçeyle ister politik olsun ister başka gerekçe olsun oynamanın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu söylememiz lazım".
Kaynak: İHA