Varto'da İtfaiye Birimi Güçlendirildi

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Varto Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, belediyede 1 olan itfaiye personeli sayısını 9'a çıkardıklarını bildirdi.



Belediye binasında itfaiye personeline kıyafet dağıtan Çetin, burada yaptığı açıklamada, ilçe halkının yıllardır layık olduğu hizmeti alamadığını söyledi.

Bahar mevsimiyle birlikte ilçe sakinlerine birçok yeni proje ile hizmet vereceklerini aktaran Çetin, şöyle konuştu:

'Varto Belediyesinde tek bir itfaiye memuru vardı. Biz bu sayıyı hızlı şekilde 9'a çıkardık. Ekibimize yangına dayanıklı elbiseler aldık. Vatandaşın can ve mal güvenliği bizim önceliğimizdir. Varto itfaiyemiz artık 3 araç ve 9 donanımlı personelle hizmet edecek. Geçen aylarda Varto Devlet Hastanesinde yaşanan yangına takım elbiseli bir personelle müdahale edildi.

Biz 'insanların canına malına verilen değer bu değil' dedik ve çalışma başlattık. İşini ciddiyetle ve disiplinli yapacak yeni itfaiye ekibimizi güçlendirdik. Daha önce alınan personeller terör örgütüne yakın olan kişiler olduğu için çalışmak yerine kahve köşelerinde okey masalarından kalkmayarak 'dördüncü kişi' oluyorlardı. Biz buna son verdik artık.'

Kaynak: AA