Van'da 'Nasreddin Hoca Tuşba'da' Projesi

VAN – Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Nasreddin Hoca Tuşba’da” projesi kapsamında ilkokullarda Nasreddin Hoca hikâyelerinden derlenen çocuk oyunları tiyatrosu sahneleniyor.

Van'da 'Nasreddin Hoca Tuşba'da' Projesi
Her hafta bir ilkokulda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, “Bu projemiz ilkokullara yönelik bir programdır. Bizler, eğitimin her kademesine yönelik faaliyetler yürütmekteyiz. Ancak bu projemiz ilkokullara yöneliktir. Bu kapsamda ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan tüm ilkokullarımızda Nasreddin Hocamızın eğlendirirken aynı zamanda eğiten mizacı ve fıkralarını göz önünde bulundurarak çocuklarımızı eğlendiriyoruz. Eğlendirirken de aynı zamanda eğitiyoruz” dedi.

Bu hafta gösterinin İsmail Hakkı Tonguç ve Şemsibey ilkokullarında gerçekleştirildiğini ifade eden Bekiroğlu, “İkinci eğitim öğretim döneminde başladığımız projemiz, dönem sonuna kadar devam edecek. Buradaki temel amacımız, öğrencilerimizi eğlendirirken eğitmek ve kırsal kesimde ya da kenar mahallerimizde bulunan öğrencilerimizi tiyatro ile buluşturmaktır” diye konuştu.

Proje kapsamında şu anda iki kültür merkezi ve iki okulda gerçekleştirilen etkinliğin dönem sonuna kadar ilçede bulunan tüm ilkokullarda yapılması planlanıyor.
Kaynak: İHA