Vakfıkebir'de 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü Etkinlikleri

18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Vakfıkebir'de 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü Etkinlikleri
İlk olarak Vakfıkebir Belediyesi ve Vakfıkebir Müftülüğü işbirliğiyle 18 Mart Çanakkale şehitleri anısına Vakfıkebir Merkez Yeni Camii’nde sabah namazında Kuran-ı Kerim okundu ve cami çıkışı vatandaşlara, Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği buğday çorbası ve ekmek ikram edildi.

Ardından Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ile birlikte şehit ve gazi aileleriyle Vakfıkebir Öğretmenevi’nde kahvaltıda bir araya geldi. Tarihi kahramanlık hikâyeleriyle dolu olan milletimizin söz konusu vatan, millet, bayrak olunca canını esirgemekten, canını ortaya koymaktan hiç bir zaman çekinmediğini belirten Kaymakam Mesut Yakuta, “Söz konusu vatan ve kutsal olan bayrak ve millettir. Dolaysıyla onlar bu bilinçle canlarını ortaya koydular ve bazıları şehit, bazıları gazi oldu. Allah şehitlerimizi en güzel katında misafir etsin. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Bizler devlet olarak gazilerimizi ve şehit yakınlarını en iyi şekilde koruyup kollamak ve kucaklamakla mesulüz. Her türlü sorun ve sıkıntılarınızda kaymakamlık ve diğer kamu kurumlarına tereddüt etmeden gelebilirsiniz” dedi.

Ardından Fen Lisesi konferans salonunda bir program düzenlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı personel teğmen İsmail Delibaş yaptı. Delibaş “Bu gün yüz binlerce şehit verdiğimiz, kurtuluş savaşımınızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, savaş tarihime altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 102. Yıl dönümüdür. Bu zafer, kahraman askerlerimizin cihanı hayrete düşüren bir kahramanlık destanının milletimizin iman ve azmi ile dayanma gücünün açık bir göstergesidir. Unutmasınlar ki bize tarih boyunca hainlik yapanlar bunu çok pahalı ödemişlerdir” diye konuştu.

Çanakkale Zaferi konulu şiirler ve slayt gösterisinin ardından Fen Lisesi öğrencileri tarafından bir gösteri sunuldu.
Kaynak: İHA