Umreye Gidecek Engelli Öğrenciler Yarışmayla Belirlenecek

Diyanet İşleri Başkanlığının, engellilere yönelik umre programı kapsamında kutsal topraklara gidecek öğrencilerin belirleneceği yarışma ile ilgili bilgilendirme yapıldı Diyanet İşleri Başkanlığı Engelli Hizmetleri Koordinatörü Aydın: 'Biz hiçbir zaman, 'Bu engellidir, dinden muaftır' diyemeyiz. İnsan olan, aklı yerinde olan her birey dinin güzelliklerini yaşamak ister' 'Yarışmaya katılanlardan başarılı olanları tespit edip, engellilere özel umre yapacağız'

Diyanet İşleri Başkanlığının engellilere yönelik umre programına katılacak Diyarbakır'daki öğrenciler yarışma ile belirlenecek.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Surkent İşitme Engelliler Ortaokulunda, umre için gerçekleştirilecek yarışmaya ilişkin engelli öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Engelli Hizmetleri Koordinatörü Ömer Aydın, yaptığı açıklamada, geçen sene 100 engelliyi umreye götürdüklerini belirterek, bu sene de bu kapsamda hazırlık yaptıklarını söyledi.

Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her ilde engellilere yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, 81 ilde seçtikleri engelli koordinatörleriyle oradaki işitme, görme, bedensel ve zihinsel engellilerle iletişime geçtiklerini dile getirdi.

Diyarbakır’a engelli çalışmalarını yerinde görmek, bu kapsamda çalışanları motive etmek, aynı zamanda engelli koordinatörüne destek vermek için geldiklerini, bu doğrultuda ilde toplantılar yaptıklarını anlatan Aydın, engellilere yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geleceklerini aktardı.

- 'Engellilere özel umre yapacağız'

Aydın, bütün engellilere ve onların ailelerine manevi rehberlik yapmak istediklerini vurgulayarak, bazı ailelerin engelli çocuklarını toplumdan gizlemeye çalıştığına dikkati çekti. Aydın, şunları belirtti:

'Bazı aileler de çocuklarının başına bir şey gelir diye korkuyorlar. Bu noktada çocuklarını gönül rahatlığıyla Kur'an kurslarımıza gönderiyorlar. Kurslarımızda dini bilgiler ve ilmihal hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Her şeyden önce engelliler bu kurslarımızda sosyalleşiyorlar ve öz güvenleri artıyor.'

Bu yıl da engelliler için program yaptıklarını ifade eden Aydın, umreye gönderilecek öğrencilerin yarışma ile belirleneceğini kaydetti.

Aydın yarışmanın dini bilgilerin engellilerin zihninde yer etmesine de katkı sunacağını anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

'İnsanın fıtratında din duygusu olduğuna şahitlik ediyoruz. İşitme engellilerin Mekke, Medine ve Kabe hakkında çok bilgileri olmamasına rağmen oraları görür görmez heyecanlanıyorlar. Biz hiçbir zaman, 'Bu engellidir, dinden muaftır' diyemeyiz. İnsan olan, aklı yerinde olan her birey dinin güzelliklerini yaşamak ister. Yarışmaya katılanlardan başarılı olanları tespit edip, engellilere özel umre yapacağız. '

Geçen seneki programda engellilerin Kabe'yi ve Mescid-i Nebevi'yi gördüklerinde yaşadıkları heyecana, ellerini açıp dua ettiklerine şahit olduklarını aktaran Aydın, 'Engellilerle ilgilenip, onlara rehberlik edip, fıtratlarındaki din duygusu ortaya çıktığında daha huzurlu ve mutlu olacaklarına inanıyoruz. Bu noktada çalışmalar yapmayı gayret ediyoruz.' ifadesini kullandı.

Aydın, engellilerle gönülden gönüle iletişim kurduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA