Üçüncü Haliliye Belediyesi Çanakkale Bilgi Yarışmaları Finali Yapıldı

Haliliye Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve konusu sadece “Çanakkale “ olan bilgi yarışmasının galibi 120 puanla Birecik İlçesi oldu. Final programında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, Çanakkale’nin bir savaştan öte bir destan olduğunu söyledi.

Üçüncü Haliliye Belediyesi Çanakkale Bilgi Yarışmaları Finali Yapıldı
Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çanakkale konulu bilgi yarışması 13 ilçedeki okulların 8’inci sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirildi.

Kendi ilçelerinde birinci olan okulların katıldığı final programı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Final programına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Meclis Üyeleri Abdulkadir Altundağ, Abdulkadir Bağış, Cuma Demir, Emin Coşkun, Hande Çankaya, İbrahim Felhan, Mehmet Aslan, Mehmet Erol, Mehmet Keskin, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve teşkilat üyeleri ile öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Başkan Metin Baydilli, “Haliliye Belediyemizin Çanakkale konulu bilgi yarışması bizim için önemli. Sebebi, bizim için önemli olan gençlerin, geçmişte ne olup bittiğini bilmesi, öğrenmesi gerekiyor ki, önümüzdeki süreçte ne yapmamız gerektiğini bilip ona göre hareket etmesi” dedi.

"Şehitlerin son nefesi bizim nefesimiz oldu"

Başkan Fevzi Demirkol da, yaptığı konuşmasında Çanakkale destanından bahsetti. Çanakkale’de şehit olan 250 bin vatan evladının son nefesinin bugün bizlerin nefes almasına vesile olduğunun altını çizen Başkan Demirkol,“ Haliliye Belediyesi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapmış olduğumuz ve geçmiş yıllarda da yapmış olduğumuz, Çanakkale konulu bilgi yarışmamızın bu yıl üçüncüsünü yapmayı nasip ettiği için Cenab-ı Hakk’a şükrediyoruz. Her zaman şükrümüzün artarak devam edeceğini ifade etmek istiyorum. Geleceği inşa edecek olan sizlersiniz. İnşallah devletimizin bekasını sizler temin edeceksiniz, milletimizin geleceğini sizler temin edeceksiniz. Bu bakımdan dünyanın en gelişmiş ülkelerinin gençlerinin, çocuklarının daha önünde, daha ilerisinde bilgi sahibi olmaması lazım. Çanakkale bizim için önemli, Çanakkale bizim tarihimiz. Çanakkale gibi bizim daha öncesinde ve daha sonrası bizim zaferlerimiz var. Bu zaferlerimizi öğrenmemiz, tarihimizi bilmemiz bizim için çok önemli. Çünkü kimlerin torunu olduğunuzu bilmeniz lazım. Çanakkale’de 250 bine yakın genç, vatan evladı, yiğit hayatını vermiş. Şehit olmuş. Onların son nefesi, bugün bizim nefes almamızı sağlamış. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Çanakkale’de bir destan yazılmıştır. Çanakkale destanı bütün dünya tarihine örnektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Demirkol’un ardından konuşan Kaymakam Ali Yılmaz da, Çanakkale konusunda yapılan bu güzel çalışmadan dolayı Haliliye Belediyesine teşekkür ettiğini söyledi.



Birecik birinci oldu

Konuşmaların ardından başlayan yarışmada öğrencilere 15’er soru yöneltildi. 15 soruluk yarışmada Birecik İlçesi 120 puanla birinci olurken, Akçakale ve Viranşehir ilçeleri 110 eşit puan aldı. Bunun üzerine yedek sorulara geçildi. Sorulan yedek sorularla da eşitlik bozulmayınca Akçakale ve Viranşehir 110 puanla ikinci oldu.

Programın sonunda Başkan Demirkol, Birecik, Akçakale ve Viranşehirli öğrencilere çiçek verdi.
Kaynak: İHA