Tutuklu Ve Hükümlüler 'Çanakkale' Oratoryosu Sahneledi

Metris Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlülerin rol aldığı 'Çanakkale Zaferi Oratoryosu' ilgi gördü.

Metris Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlüler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla 'Çanakkale Zaferi' oratoryosunu sahneledi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Esenler Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen etkinlik, cezaevinin toplantı salonunda yapıldı.

Tutuklu ve hükümlülerin rol aldığı Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı oratoryoyu, cezaevi yöneticileri, muharip gaziler, tutuklu ve hükümlülerle yakınları izledi.

Gösterinin ardından AA muhabirine açıklama yapan Esenler Halk Eğitim Merkezi Sanatçısı Erdoğan Ünlü, tutuklu ve hükümlülerin sanata ilgisinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Ünlü, 'Normalde buradaki insanlar tutuklu gibi görünüyor ama dışarıda olup da iş temposu nedeniyle tutuklu gibi yaşayan pek çok insan var. Burada önemli olan bir yere hapsolmak değil, hapsolmuş bedeni özgür kılmak. Buradaki arkadaşlarımız sonunda hiçbir şey beklemeden oyunlarını sergiledi, böyle arkadaşlarla birlikte olduğum için çok mutluyum.' dedi.
Kaynak: AA