Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hizmete Girdi

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün taraflar arası işbirliği protokolü imza törenine katıldı.

Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Hizmete Girdi
Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Turgutlu Kaymakamlığı, Ahmetli Kaymakamlığı, Turgutlu Belediye Başkanlığı, Ahmetli Belediye Başkanlığı arasında hükümlülerin kamu kurumlarında çalışmalarına dair ‘işbirliği protokolü’ imzalandı. Selvilitepe Mahallesi, Irlamaz Yolu üzerinde hizmete giren müdürlüğe dair hazırlanan imza törenine Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, Denetimli Serbestlikten Sorumlu Turgutlu Savcısı Cihan Erdoğan ile Turgutlu Denetimli Serbestlik Bürosu Müdürü Habil Kanaoğlu katıldı.

Törene ev sahipliği yapan Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Emre, yaptığı açıklamada müdürlüğün faaliyete girmesiyle birlikte denetimli serbestlikten faydalanan hükümlülerin Manisa’ya gitme zorunluluğunun ortadan kalktığının altını çizerek, “Daha önce Manisa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimli serbestlik faaliyetleri 10 Mart 2017 tarihinden itibaren Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yerine getirilmeye başlandı. Turgutlu ve Ahmetli’de ikamet edip haklarında denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlülerin Manisa’ya gitme zorunluluğu da ortadan kalkmış oldu. İnşallah önümüzdeki aylarda daha geniş katılımla Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Hükümlülerin kamu kurumlarında çalışmalarıyla ilgili desteklerini bizden esirgemeyen ve bugün burada işbirliği protokollerine imza atan Sayın Kaymakamlarımıza ve Sayın Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Emre ayrıca faaliyete geçen Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde 1 müdür yardımcısı, 1 psikolog, 1 öğretmen, 4 sosyolog ve 8 infaz koruma memurunun görev yaptığını belirtti.

İşbirliği protokolüne dair konuşan Kaymakam Uğur Turan da "Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Türkiye’ye örnek teşkil edecek kadar işlevsel dizayna sahip olduğunu belirterek, "Laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin değerli hukukçularının yanında ve yakınında olup bu hizmetlerin bir parçası olmaktan mutluluk duyacağım. Bu anlamda Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ın bizlerle birlikte destek ve hizmet verme noktasındaki gayretlerini takdire şayan buluyorum. Cumhuriyet Başsavcımızı ve değerli çalışma arkadaşlarını gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.



“Müdürlüğümüze başarılar diliyorum”

Gerek müdürlük hizmet binasının yapımına destek olmaktan gerekse işbirliği protokolü taraflarından biri olmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de yaptığı açıklamada hükümlülerin topluma kazandırılması noktasında hizmet verecek müdürlüğe başarılar dileyerek, “Elbette bizler böylesi bir protokolün parçası olmaktan ve dahası başarılı geçen sürecin ardından önümüzdeki süreçte de desteğimizi ve katkılarımızı vermekten mutluluk duymaktayız. Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hizmet binasının ilk halini ve son halini bildiğimiz için Cumhuriyet Başsavcımız nezdinde, Kaymakam Bey’in himayesinde yapılan çalışmalarla Turgutlu’nun önemli bir eksikliğinin giderildiğini görüyoruz.” dedi.

Avukat kimliği ile de hükümlülerin toplumun bir parçası olduğu gerçeğinden hareket edilmesinin önemini belirten Başkan Şirin, “Denetimli serbestlik; şüpheli sanık veya hükümlünün topluma kazandırılması, takibi noktasında ve cezaevinden sonraki süreçte toplumla bütünleşme aşamasında ara görevde bulunan ve çok önem arz eden bir kurumdur. Turgutlu Belediyesi olarak bu çalışmaların içinde olacağımızı ve destek vereceğimizi tekrar belirtmek isterim. Yerel yöneticiler olarak toplumumuza bu anlamda da hizmet vermekten memnuniyet duyacağız. Sizlerin huzurunda emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ dedi.



“Müdürlük çağımıza uygun bir binaya sahip”

Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan da, ’’Cumhuriyet Başsavcımızın, Turgutlu Kaymakamımızın ve Turgutlu Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hizmet binası çağımıza uygun bir bina olmuş. Müstakil adliye binasına ek olarak bu tip bir hizmet binasının burada olması bizleri de çok mutlu etti. İnşallah iyi ve başarılı olur. Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Taraflar arası işbirliği protokolü imzalanmasının ardından, Başkan Şirin ve protokol üyeleri hizmet binasını gezerek işleyiş hakkında Turgutlu Denetimli Serbestlik Bürosu Müdürü Habil Kanaoğlu’dan bilgi aldı.
Kaynak: İHA