TOBB Başkanı Hisarıklıoğlu'ndan Çanakkale Zaferi Mesajı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Çanakkale Zaferi sadece bizim değil, bütün dünyanın hayranlığını kazanmış bir destandır” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Çanakkale destanını yazan kahramanların asla unutulmayacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu zafer, en ağır şartlar altında dahi asla yenilgiyi kabul etmeyeceğimizin, bağımsızlık dışında bir alternatifimizin olmadığının dünyaya ilanıdır” ifadelerine yer verdi.

Hisarcıklıoğlu, “Şanlı tarihimizin en özel sayfalarından birisi olan Çanakkale Zaferi sadece bizim değil, bütün dünyanın hayranlığını kazanmış bir destandır. Aslında askeri bir zafer olmanın da ötesinde 7’den 70’e bütün bir halkın inancının eseridir. Askerine inanan, bağımsızlığı olmadan yaşayamayacağını bilen bir milletin kenetlenmesinin tek yürek olmasının en güzel örneğidir. Çanakkale savaşları, savunan orduların taarruz edenleri yenilgiye uğratmış olduğu nadir örneklerdendir. Vatanları için canlarından vazgeçmeyi göze alanlar, kendilerinden sonra gelen nesillere büyük bir onur ve gurur bıraktılar. Bizler iyi biliyoruz ki bugünlerimizi başta Çanakkale olmak üzere bütün kurtuluş mücadelemizdeki şehitlerimize borçluyuz. Bu yazılan tarih bize şunu öğretti ki biz kahraman atalarımıza, şehitlerimize borcumuzu ancak bu cennet vatanı her türlü düşmana karşı sonuna kadar savunarak ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in bize hedef gösterdiği gibi ülkemizi uygarlık yolunda en ileri noktaya getirerek ödeyebiliriz. Birlik ve beraberliğimizi her türlü oyuna ve saldırıya karşı koruyarak ödeyebiliriz. Türk iş dünyası adına bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale şehitlerimizi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle ve rahmetle anarken, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Kaynak: İHA