Suriyelilerin Gözünden 18 Mart Çanakkale Zaferi

Kilis Eyüp Gökçeimam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü nedeniyle muhteşem bir program düzenlendi.

Suriyelilerin Gözünden 18 Mart Çanakkale Zaferi
Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Eyüp Gökçeimam Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü nedeniyle Suriyeli öğrenciler, Türkçe olarak Çanakkale zaferini Suriyelilerin gözünden düzenledikleri çeşitli gösteri, şarkı, marşlar ve Türkçe şarkılar ile andılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunduktan sonra kuran tilaveti ile devam eden programda Suriyeli çocuklar, 102 yıl önce yaşanan Çanakkale zaferlerini kısa oyunlar ve yaşanan olayları şarkı, marşlar ve Türkçe şarkılar ile anlattılar. Sinevizyon gösterisinin de sunulduğu etkinlik, Suriyeli öğrencilerin birbirinden güzel Çanakkale türküleri, yaşanan hikayeleri, Türkçe olarak anlatmaları duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Bazı Suriyeli öğrenciler göz yaşlarını tutamazken, öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı. Suriyeli çocuklar program sonunda Arapça özgürlük şarkıları söyleyerek, vatan özlemini dile getirdiler.
Kaynak: İHA