Söke'de Şehit Aileleri Ve Gaziler Bir Araya Geldi

18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünü kutlama ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde yemek gerçekleşti. Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi ailelerine verilen yemek Söke Öğretmen Evi lokalinde yapıldı.

Söke'de Şehit Aileleri Ve Gaziler Bir Araya Geldi
Gerçekleşen yemeğe Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı İstihkam Albay Uğur Hakan Kocatürk, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ulvi Atmaca başta olmak üzere şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın tüm masaları birer birer dolaşarak, konuklarla yakından ilgilendi.

Çanakkale savaşının dünya tarihinde dönüm noktası olduğunu belirten Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ulvi Atmaca konuşmasında; “Kurtuluş savaşına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir. Çanakkale savaşı bizi zaferlere taşıyan Mustafa kemal gerçeğini ortaya çıkarmış, milletimiz 500 bin evladını bu savaşta şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, bir ulusun kaderini değiştiren vatanımızı, istiklalimiz ve sarsılmaz mihmandarı ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmışlardır” dedi.

Tüm şehitleri saygı ve minnetle andıklarını ifade eden Atmaca, yemeğin gerçekleşmesine vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu yaptığı konuşmasında; “Bizler Türk milleti olarak tarih boyunca bulunduğumuz yerleri vatan yapmak için, vatan olarak koruyabilmek için binlerce, milyonlarca şehit vermişiz ve hala vermeye de devam ediyoruz. BU bize tarih olarak miras olsa da bugün için söylüyorum coğrafyamızın getirdiği bir sonuç. Canlarını bu devlet, bu bayrak, bu vatan için feda etmiş tüm vatan evlatlarını şükran ve saygıyla anıyor, vatan kahramanlarının aileleri olarak sizlere bir kere daha Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına şükranlarımı iletiyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dua okunurken, eller şehitlerin ruhu için açıldı. Yemek dua ile son buldu.
Kaynak: İHA