Sivas'ta 23 Sözleşmeli Er Yemin Etti

Sivas 5’inci Piyade Eğitim Tugayı’nda üç haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 21’inci dönem sözleşmeli erler, düzenlenen törenle yemin etti.

Sivas'ta 23 Sözleşmeli Er Yemin Etti
Sivas 5’inci Piyade Eğitim Tugayı’nda acemi eğitimi gören 21’inci dönem 23 sözleşmeli er için General Şükrü Kanatlı Kışlası’nda yemin töreni düzenlendi.

Törene Sivas Vali Vekili Sezgin Üçüncü, Garnizon ve 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay İlhan Erdoğan, askerler ve sözleşmeli erlerin aileleri katıldı.

Törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 3 haftalık eğitimlerini tamamlayan 23 sözleşmeli er tek grup halinde yemin etti. Törende temel eğitim süresince eğitimde, atışta ve sporda başarılı olan sözleşmeli erlere Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ve Tugay Komutan Vekili İlhan Piyade Albay İlhan Erdoğan tarafından başarı belgeleri ve hediye verildi.

Törende konuşan Tugay Komutan Vekili Piyade Albay İlhan Erdoğan, "Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Cesaretin, fedakarlığın, vefanın ve sadakatin timsali kahraman ordumuz bu yiğit evlatlarımızla gücünü tazelemektedir. Ettiğiniz bu kutsal andın size ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Törenin ardından askerler anne, baba ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi.
Kaynak: İHA