Siirt'te Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonu

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince kentin 4 noktasına engelli aracı şarj istasyonu kuruldu Belediye Başkan Vekili Taşkın: 'İstasyonlarımızdan engelli vatandaşlarımız ücretsiz faydalanacak' Vatandaşlardan Özekinci: 'Daha önceki belediyede böyle bir çalışma görmemiştik. Yeni belediyemiz gerçekten güzel işler yapıyor'

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince kentin 4 noktasında engelli aracı şarj istasyonu oluşturuldu.

Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla, kentte 4 engelli aracı şarj istasyonu kuruldu.

Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşın ayağına hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Göreve gelir gelmez, belediye bünyesindeki tüm birimlerle, vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet için toplantılar yaptıklarını anlatan Taşkın, toplantılar sonucunda tüm birimlerin kendi alanıyla ilgili çalışma başlattığını bildirdi.

Yolda giderken araçlarının şarjının bitmesi nedeniyle mağdur oldukları yönünde şikayette bulunan engellilerle görüştüklerini belirten Taşkın, bunun sonucunda, engellilerin yoğun kullandığı güzergahlarda şarj istasyonları kurduklarını kaydetti.

Taşkın, 'İstasyonlarımızdan engelli vatandaşlarımız ücretsiz faydalanacak. Araçların şarjları dolana kadar istasyondaki televizyon ekranlarından 15 Temmuz belgeselini, belediyemizin tanıtım videosunu ve kentimizle ilgili belgeselleri izleyebilirler.' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara yönelik yenilikçi hizmetler sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Taşkın, Siirt'in yıllarca mahrum kaldığı hizmetlerle buluşmaya devam edeceğini belirtti.

Kurulumdan sorumlu tekniker Ali Kaplan da engellilerin belirlediği güzergahlarda istasyon oluşturulduğunu kaydederek, 'İstasyonda engellilerimiz, akülü tekerlekli sandalyelerini, yaklaşık 1 saatte yüzde 90 şarj edebilecek.' dedi.

- Vatandaşlar hizmetten memnun

Vatandaşlardan Ahmet Can, Siirt'te eski yönetimler döneminde halka yönelik çalışmaların yapılmadığını söyledi.

KHK ile görevlendirilen belediye yönetimi döneminde ilk kez bazı hizmetlere şahit olduklarını dile getiren Can, 'Engelliler için kurulan istasyonları ilk gördüğümüzde çok şaşırdık. Siirt Belediyesinin bundan sonra daha başarılı olmasını umut ediyoruz. Engelliler için güzel bir hizmet, ihtiyaç da vardı.' diye konuştu.

Alaattin Özekinci ise belediyenin engelliler için yaptığı çalışmayı çok doğru bulduklarını belirterek, 'Bir engelli vatandaşımızın akülü sandalyesinin şarjı bitmişti. Vatandaşlar olarak ona yardım ettik. 'Keşke bir şarj istasyonu olsaydı' demiştik. Daha önceki belediyede böyle bir çalışma görmemiştik. Ama yeni belediyemiz gerçekten güzel işler yapıyor, teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA