Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla yarın kent merkezi ve Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde tören düzenlenecek Tören kapsamında 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli de atılacak.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla kent merkezi ve Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde törenler düzenlenecek.

Çanakkale'de ilk tören sabah Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Buradaki Atatürk Anıtı'na Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına çelenk sunulacak, donanmaya ait gemiden 21 pare top atışı yapılacak.

Törenlerin ikinci bölümü, 18 Mart Stadyumu'nda icra edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve bazı bakanların da katılacağı törenler esnasında, Lapseki ilçesindeki Şekerkaya mevkisinden canlı bağlantı ile '1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli atılacak.

Stattaki törenin ardından buradaki heyet, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na geçecek.

Şehitler Abidesi'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın da hazır bulunacağı törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak, saygı duruşu ve saygı atışı yapılacak, İstiklal Marşı okunacak.

Kur'an-ı Kerim ve eş zamanlı olarak tüm şehitliklerde okunacak duaların ardından protokol, abidenin yanındaki seyir bölümünde donanmaya ait gemilerin Çanakkale Boğazı'ndaki geçit törenini izleyecek.

Törenler, 'Türk Yıldızları' gösterisiyle sona erecek.

Kaynak: AA