Şehit Yakınları Çanakkale'deki Şehitlikleri Gezdi

'18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılında Şehit Aileleri Buluşuyor' etkinliğine, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir ile şehit polis memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin ve kardeşi Fikret Sekin de katıldı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir:'Şehitlerimiz bizim için kıymetli ve önemli. Milletimiz şehitliğe önem ve kıymet veriyor'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılında Şehit Aileleri Buluşuyor' etkinliği kapsamında şehit yakınları, Çanakkale'deki şehitlikleri gezdi.

Türkiye'nin farklı kentlerinde yaşayan 100 şehit ailesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının daveti üzerine Çanakkale'de bir araya geldi.

Aralarında FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir ile İzmir'deki terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla birçok kişinin hayatını kurtaran şehit polis memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin ve kardeşi Fikret Sekin'in de bulunduğu şehit yakınları, yarımadadaki şehitlikleri gezdi.

Bölgede rehberler eşliğinde 4 grup halinde gezen şehit yakınlarının duygusal anlar yaşadığı gözlendi.

Şehitliğe gelen pek çok vatandaş da Halisdemir'in ve Sekin'in yakınlarıyla fotoğraf çektirdi

- 'Şehitlerimiz bizim için kıymetli ve önemli'

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ailelerini Çanakkale'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

15 Temmuz şehitlerinin yakınlarını da burada bulunmaktan memnun olduğunu anlatan Kaşdemir, şöyle konuştu:

'Şehitlerimiz bizim için kıymetli ve önemli. Milletimiz şehitliğe önem ve kıymet veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetler, şehitlerimize ve onların hatıralarına önem veriyor. Şehitler için ne yapsak azdır. Şehitliklerimizi daha iyi hale getirmek, buraları imar ve ihya etmek, ziyarete gelenlerin daha keyif almaları için çalışmalar yapıyoruz. Çanakkale şehitlikleri 2002 yılından sonra özellikle çok büyük değişikliğe uğradı, iyi ve güzel hale geldi. Destek olanlara teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizin ebedi istirahatgahı olan bu toprakları çok daha güzel hale getirmek için çalışıyoruz.'
Kaynak: AA