Rektör Tamer Yılmaz'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlaması

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününü kutladı.

Rektör Tamer Yılmaz'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlaması
Rektör Yılmaz, üzerinde yaşanılan bu kutsal vatan toprağını bizlere armağan eden bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitleri minnetle andığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Çanakkale Zaferi, dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Türk kurtuluş ve istiklal mücadelesinin en hazin sahnelerine sahip olan Çanakkale Savaşının üzerinden çok uzun yıllar geçmiştir ancak eminim ki yüzyıllar bile geçse biz Türk milleti olarak bu vatanın kara bağrında kefensiz yatan evlatlarımızı unutmayacağız. Bu anma günü vesilesiyle üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA