OMÜ İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Merkezi Açıldı

Samsun Valisi Şahin: 'Bir öğrenci olarak buraya gelmeyi ve Arapça öğrenmeyi arzuluyorum'.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi'ne bağlı Arapça Dil Merkezi'nin (ADİM) açılışı yapıldı.

İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen törende konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, böyle bir ortamın oluşmasını yürekten desteklediğini söyledi.

'Anadolu’da yaşayan İslamı eğer biz burada muhafaza etmemiş olsaydık bu gün belki çok daha tartışılabilir bir İslam dünyasıyla karşı karşıya kalabilirdik.' diyen Şahin, şunları kaydetti:

'Burayı bir dil okulu olarak değerlendireceksek hem nitelikli, hem pratik, hem de kısa süre içerisinde bu dili çözmemiz gerekiyor. Samsun’da 8 bin civarında Suriyeli misafirimiz var. Dilinizi geliştirmek için sürekli onlarla iyi arkadaşlıklar kurun, konuşun ve pratik yapın. Sayın Cumhurbaşkanımız ilimizi şereflendirdiğinde kendilerine de arz edeceğim. Canik ilçemizde bulunan İmam Hatip Kampüsü'nde olabilir veya başka bir yerde olabilir. Rusça kökenli bir İmam Hatip Lisesi kurulması gerekiyor. Arapça da öğreneceğiz, Rusça da öğreneceğiz. Birden fazla dil öğrenmek zorundayız. Bu Arapça Dil Merkezi beni çok etkiledi. Uygun bir ortam oluşturup, zaman ayırıp bir öğrenci olarak buraya gelmeyi ve Arapça öğrenmeyi arzuluyorum.'

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, dil bilmeden akademik hayata devam etmenin mümkün olmadığına işaret etti.

Rektör Bilgiç, 'Bir eğitimde o alanın kaynaklarına doğrudan ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Kur’an-ı Kerim’in ve İslam kaynaklarının dili olan Arapçayı bir ilahiyatçının bilmesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Burası inşallah İlahiyat Fakültemizin yetiştirdiği öğrenci ve akademik kadro itibariyle onlara çok büyük bir destek oluşturacak.' şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Şahin, açılış kurdelesini kesti.

Törene, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Kaynak: AA