Okulda Ev Yemeğine Yoğun İlgi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen ve Adıyaman'da uygulamaya konulan kantinlerde ev yemeği uygulaması öğretmen ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Kahta ilçesi Kubilay Ortaokulundaki kantinde öğrencilere ev yemekleri veriliyor. Kantinde ayrıca zararlı içecekler yerine ayran, süt ve taze sıkılmış içecekler bulunuyor.

Okul kantin işletmecisi Nazif Çatan, kantinciliğin çok büyük sorumluluk gerektiren bir görev olduğunu, okulda 850 öğrenciye adeta annelik yaptıklarını ve onların sağlıklı beslenmeleri için organik gıda ve ev yemeklerini kantinde öğretmen ve öğrencilere sunduklarını ifade etti.

Uzun yıllardan beri kantin işlettiğini ve bugüne kadar hiçbir öğrencinin sunulan hizmetlerden rahatsızlık duymadığını aktaran Çatan, 'Bizler tüm öğrencilerimizi kendi çocuğumuz gibi görüyor, ona göre davranıyoruz. Sağlığa uygun olmayan hiçbir ürünü satmıyoruz. Bakanlığımızca uygun görülmeyen fast food alışkanlıkları bir kenara bırakarak onlara Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığının önerdiği yemekleri sunuyoruz.' dedi.

Okul müdürü Ahmet Karababa ise yöresel yemek ve sağlıklı içeceklerin sunulmasından sonra kantinin adeta bir ev mutfağı haline geldiğini ve bunun kendilerini, velileri, tüm öğretmen ve öğrencileri memnun ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA