MÜSİAD Dost Meclisi Toplantısı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan:'Mardin’in tanıtımına, şehrin marka değerinin yükseltilmesi konusunda yapılabilecek çalışmaların üzerine yoğunlaşıyoruz'.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Mardin’in tanıtımına, şehrin marka değerinin yükseltilmesi konusunda yapılabilecek çalışmaların üzerine yoğunlaştıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Yenigün, İmar Daire Başkanı Hidayet Oğuz ve Fen İşleri Daire Başkanı Mesut Ağırakçe, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi tarafından düzenlenen 'Dost Meclisi' toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Ayhan, 25 yılı aşkın süredir Türkiye’nin farklı şehirlerinde sürdürdüğü mülki idare amirliği görevi sürecine tarihi ve kültürüyle bilinen kadim şehir Mardin’i de eklemiş olmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

İş adamlarına, görev yaptığı Kocaeli’de edindiği izlenimlerle ilgili örnekler veren Ayhan, Endüstriyel alanda en iyi iş gücünün yetiştirilmiş nitelikli insan gücü olduğunu kaydetti.

Türkiye’de yapılan ihracat kalemlerinin yüzde 17’lik payı tek başına Gebze’nin gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ayhan, iş adamlarına farklı alanlarda üretime odaklanmaları tavsiyesinde bulundu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ayhan, şöyle konuştu:

'Büyükşehir Belediyesi olarak ufkumuzu geniş tutmamız gerekiyor. Belediyemizin sunduğu hizmetlerde sadece hizmet yapmamızın yeterli olmadığını hizmet kalitesinin ve hizmet standardının da yüksek olduğu bir çalışma prensibini belediyemize hakim kılmaya çalışıyoruz. Belediyenin şu anki durumunu ve izlenecek stratejinin seyrini oluştururken vatandaşlarımızın da göstereceği sabır ve desteği bekliyoruz. Belediyecilik sadece alt yapı ve temizlik hizmetlerini yerine getiren bir kurum olmakla kalmamalıdır. İşte bu noktadan hareketle belediye olarak sosyal çalışmaları da çok önemsiyoruz. Mardin’in tanıtımına, şehrin marka değerinin yükseltilmesi konusunda yapılabilecek çalışmaların üzerine yoğunlaşıyoruz. Turizimcilerimizle el ele vererek turizm sektörünün tekrar canlandırması konusundaki hedeflerimizi, istişarelerimizi arttıracağız.'

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, Ayhan'a teşekkür etti.

Kaynak: AA