'Millet Size 'Hayır' Diyor Ama Referandumda 'Evet' Diyecek'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: 'Ret yiye yiye, millet bunlara 'hayır' diye diye, akıllarında bir tek 'hayır' kalmış. Millet 'hayır' diyor ama size 'hayır' diyor kardeşim. Millet bu referandumda 'evet' diyecek. Ortada bir 'hayır' var... Doğru. Ama size var' 'Oraya gelen bakanlarımızı konuşturmazsınız. PKK'lılara gelince onlara kol kanat gerersiniz. Hani medeniydiniz? Biz bunları artık yutmuyoruz. 40 senedir PKK'yı büyütüp, besleyen Avrupa bu yanlışından vazgeçmelidir. 'Verin şu PKK'lıları' diyoruz, vermiyorlar. Şimdi FETÖ'den dolayı Türkiye'den kaçanları onlar iade etmiyorlar. Bu oyunların hepsini görmedik mi, gördük'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ana muhalefetin her seçimde kaybettiğini belirterek, 'Ret yiye yiye, millet bunlara 'hayır' diye diye, akıllarında bir tek 'hayır' kalmış. Millet 'hayır' diyor ama size 'hayır' diyor kardeşim. Millet bu referandumda 'evet' diyecek. Ortada bir 'hayır' var. Doğru. Ama size var.' dedi.

Bakan Akdağ, Horasan ilçesindeki ziyaretlerinin ardından beraberindekilerle Köprüköy ilçesinin Yağan Beldesi'ne geçerek, çarşı merkezindeki bir kahvehanenin önünde vatandaşlarla buluştu.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'da bir programda yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Baykal'ın söylediklerinin akla mantığa sığan bir yanının olmadığını ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

'Bundan sonra da utanmadan, sıkılmadan bizim inançlarımızı rencide edecek bir cümle kullanıyor. Söylemeye dilimde varmıyor 'bu kadar yetkiyi peygambere verseniz' diyor sümme haşa .. Buradan Sayın Baykal'a sesleniyorum. Çıksın 'yanlış bir cümle kurdum, hata ettim. Milletinden özür diliyorum' desin. Böyle rezalet olmaz. 'Siyaset politika yapıyorum' diye bu şekilde konuşulamaz. Bunu şiddetle reddediyorum. Elbette bu millet bu zihniyet sahiplerine neticesinde her zaman sandıkta cevabını bildirdi ama sandığı beklemesin, gelsin özür dilesin.'

- 'Millet bunlara 'hayır' diye diye, akıllarında bir tek 'hayır' kalmış'

CHP'nin HDP ile halk oylamasının milletin önüne gelmemesi için çok uğraştığını belirten Akdağ, kendilerinin ise sadece Türk milletinin karar vermesi için çabaladıklarını kaydetti.

Muhalefetin milletten korktuğunu ve güvenmediğini vurgulayan Akdağ, şöyle konuştu:

'Ret yiye yiye, millet bunlara 'hayır' diye diye, akıllarında bir tek 'hayır' kalmış. Millet 'hayır' diyor ama size 'hayır' diyor kardeşim. Millet bu referandumda 'evet' diyecek. Ortada bir hayır var ama size var. 1946'dan beri Baykal'ın da Kılıçdaroğlu'nun da partilerinin de bu milletle derdi, sıkıntısı var. 1946'da bizim dedelerimiz sandığa gittiğinde oylarını açıktan attırdılar, gizli saydılar. Ne güzel demokrasi değil mi ? Onlar böyle bir demokrasiyi özlüyor ama hiç özlemesinler. Bu millet 16 Nisan'da gerçek bir demokrasiyi getirmeye kararlıdır.'

- 'Millet diktatörlüğe izin vermez'

Akdağ, ana muhalefetin sürekli 'tek adamlık'tan bahsettiğini anımsatarak, milletin diktatörleri kabul etmeyeceğini 15 Temmuz'da gösterdiğine dikkati çekti.

Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

'Ey Kılıçdaroğlu, bu millet 15 Temmuz günü baştan aşağı kendi parasıyla alınmış F16 uçakları bomba atarken, helikopterler bu milleti tararken, tanklar insanımızın üstüne sürülürken, o gün bile darbeye diktatörlüğe izin vermediler. Millet bugün diktatörlüğe izin verir mi, asla vermeyiz. Millet 15 Temmuzda rüştünü ispat etmiştir. Bu millet büyük asaletini göstermiştir. İşte şimdi 16 Nisan'a doğru giderken yine bu milletin sevdalıları olan insanlar parti farkı gözetmeksizin bir araya geldiler. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'devlet adamı nasıl olur' bunu gösterdiler. Uzlaştılar, milletin ihtiyacı olan anayasayı getirdiler.'

- Avrupa bu yanlışından vazgeçmelidir

Avrupa ülkelerinin Türkiye tutumuna da değinen Akdağ, Almanya ve Hollanda'nın Türkiye'de yapılacak halk oylamasıyla bir ilgisinin olmamasına rağmen olaya müdahil olmaya çalıştığını aktardı.

Akdağ, 'Türkiye'deki anayasadan size ne kardeşim. Türkiye'nin anayasasına Yağanlılar karar verir. Bir de utanmadan sıkılmadan bize demokrasi dersi vermeye çalışırsınız. Oralarda 3 milyon soydaşımız var. Oraya gelen bakanlarımızı konuşturmazsınız. PKK'lılara gelince onlara kol kanat gerersiniz. Hani medeniydiniz, biz bunları artık yutmuyoruz. 40 senedir PKK'yı büyütüp, besleyen Avrupa bu yanlışından vazgeçmelidir. 'Verin şu PKK'lıları' diyoruz, vermiyorlar. Şimdi FETÖ'den dolayı Türkiye'den kaçanları onlar iade etmiyorlar. Bu oyunların hepsini görmedik mi, gördük.' ifadelerini kullandı.

- Köprüköy ilçesinde vatandaşlara hitap etti

Yağan Beldesi ziyaretinin ardından beraberindekilerle Köprüköy ilçesine geçen Akdağ, buradaki Belediye Parkı yanındaki alanda seçim otobüsü üzerinde vatandaşlara hitap etti.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, halkın Recep Tayip Erdoğan'ı Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı yaptığını hatırlattı.

Köprüköy halkının yan yana duran PKK, FETÖ ve CHP ile beraber olup hayır demeyeceğini ifade eden Akdağ, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'da yaptığı açıklamayı eleştirdi.

- 'Baykal'ı özür dilemeye davet ediyorum'

Baykal'ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Akdağ, şunları söyledi:

'Sayın Baykal, Erzurum'un hangi ilçesine gitsem, özür dilemeni istiyor. Baykal'ı özür dilemeye davet ediyorum. Onlar bu işlere 1946'da başladılar. 60'ta darbe yapılırken Baykal neredeydi. 15 Temmuz'da şerefli Türk evlatları gibi tankların altına mı yatmıştı, yoksa tankları alkışlayanların arasında mıydı ? Bunları ona sormak lazım. İnşallah 16 Nisan'da bu milleti değiştirmek, milleti kendi istedikleri gibi bir yöne yönlendirmek isteyenlere iyi bir ders vereceğiz. İnşallah Köprüköy'ü de Türkiye birincisi yapacağız.'

Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini yanlış yorumladığını anımsattı.

İkiliği ortadan kaldıracaklarını artık başbakanın olmayacağını ve hükümeti Cumhurbaşkanının yöneteceğini bildiren Akdağ, 'Sayın Kılıçdaroğlu, insan anayasayı bir okur. CHP birinci köprüye, ikinci köprüye 'hayır' dedi. Ne yapsak 'hayır' dediler. Şehir hastaneleri yapıyoruz ona da hayır diyorlar. Dünyanın en mükemmel hastanesini Erzurum'a yapıyoruz. Buna da 'hayır' dediler. Bunlara inat bu memleketin geleceği için güçlü Türkiye için hep beraber 'evet' diyeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Akdağ, konuşmasının sonunda bir eliyle 'bozkurt' diğer eliyle 'Rabia' işareti yaparak, alandaki vatandaşları selamladı.
Kaynak: AA