Mersin'de Huzur Operasyonları Sürüyor

İçel polisi kentin çeşitli noktalarında yaptığı uygulamalarda 3 kişiyi gözaltına alırken, 2 bin 970 extacy hap, 20 gram esrar, 459 paket paket gümrük kaçağı sigara, bir tabanca, bir av tüfeği ile bu silahlara ait fişekler ele geçirdi.

İçel İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte huzur ve güven ortamının korunması, kanun hakimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında hakkında ’kamu malına zarar vermek’ ve ’uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçlarından yakalama emri bulunan A.A. isimli şahsı yakalayan ekipler, şahsın çantasında yaptığı aramada 2 bin 970 extacy hap ile 20 gram esrar ele geçirdi.

İçel Şehirlerarası Otobüs Terminali içerisinde de uygulama yapan ekipler, Irak uyruklu S.A.A. isimli şahsın çantasında yaptığı aramada, değişik markalarda 459 paket gümrük kaçağı sigara ile 20 paket nargile tütünü yakaladı. Yine otobüs terminali içinde bulunan Suriye uyruklu M.M. isimli şahsa ait çantada da arama yapan ekipler, 230 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Bir istihbarat üzerine, mahkemeden alınan arama kararıyla Demirtaş Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir iş yerine operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramada 1 adet 9 milimetre çapında ruhsatsız tabancı ve bu tabancaya ait 2 şarjör ile 18 fişek, bir adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ve bu tüfeğe ait 10 fişek ele geçirildi.

Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.
Kaynak: İHA