Mardin'de Çanakkale Şehitleri İçin 3 Dilde Mevlit

'Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı' dolayısıyla Mardin'de şehitler için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaman: 'Burada milletimiz dünyaya şunu ilan etmiştir ki, 'İmanı olan her zaman imkanı olanı yener.' Biz de imanı olan bir milletiz ve imkanı olan düşman devletlere karşı zaferle dönmüş, tarihe önemli bir başarı armağan etmişiz'

Mardin'de, 'Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı' dolayısıyla şehitler için 3 dilde mevlit okutuldu.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, merkez Artuklu Belediyesi ve Mardin Müftülüğünce düzenlenen program kapsamında Fuat Yağcı Camisi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Çanakkale'de, 15 Temmuz'da ve terörle mücadele şehit düşen güvenlik güçleri için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okundu.

Mevlidin ardından vatandaşlara Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman ve Artuklu Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk tarafından üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

Yaman, yaptığı açıklamada, Çanakkale zaferinin, düşman ülkelerin emellerinin boşa çıktığı bir zafer olduğunu vurgulayarak, 'Burada milletimiz dünyaya şunu ilan etmiştir ki, 'İmanı olan her zaman imkanı olanı yener.' Biz de imanı olan bir milletiz ve imkanı olan düşman devletlere karşı zaferle dönmüş, tarihe önemli bir başarı armağan etmişiz.' dedi.

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile 15 Temmuz'da ve terörle mücadele şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifa dileyen Yaman, birlik ve beraberlik adına programı düzenlediklerini vurguladı.

Yaman, program vesilesi ile o günleri de andıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA